VIDEO: Što donosi Google Wave

U trenutku dok brojni Googleovi fanovi čekaju pozivnice za novi servis Google Wave, donosimo osmominutni video koji prikazuje po čemu se taj program razlikuje od mail servisa kao načina komunikacije.

Kao što se ističe u videu, glavna novost Wavea je što nudi lakšu komunikaciju između više korisnika neovisno o tome jesu li oni online ili offline. Razgovor između korisnika tako se može odvijati uživo ili s vremenskim razmakom, bez smetnji za bilo koju stranu. Dodaci poput uključivanja anketa, google mapsa i niz drugih mogućnosti ćine znatnu modernizaciju u načinu komunikacije i uništavaju trenutni koncept "mrtvih" attachementa u mailu, a razne opcije poput drag&drop mogućnosti nekim korisnicima olakšat će i rad s Waveom.

Zanimljivo je kako će jedan od noviteta omogućiti i chat razgovor ljudi koji govore različite jezike uz nesavršeno simultano prevođenje utipkanog teksta.

Googleov Chrome zamijenit će Windowse

Rat između Microsoft i Googlea tek će se zahuktati kad Windowsi dobiju konkurenciju u operativnom sustavu Google Chrome OS, piše PC Magazine.

Google Wave dostupan putem pozivnica krajem rujna

Pristup novom Googleovom projektu koji kombinira email, chat i blog u jednom servisu, od 30. rujna bit će moguć putem 100.000 pozivnica koje će Google podijeliti kao i prilikom popularizacije Gmaila.

Google Caffeine - velike promjene u pretraživanju weba

Google proteklih mjeseci radi na optimizaciji svog pretraživanja kroz novi projekt kodno nazvan Caffeine, koji će vlasnici nekih web stranica dočekati s oduševljenjem, a nekih drugih s ogorčenjem.

Znate li za Googleovu društvenu mrežu Orkut?

Googleova društvena mreža Orkut stara je koliko i Facebook, no gotovo nepoznata široj hrvatskoj javnosti iako ima 67 milijuna korisnika.

Google Fast Flip za brzo čitanje vijesti

Google Fast Flip novi je Googleov proizvod koji na jednom mjestu spaja preglednost tiskanog izdanja i opsežnost i pretraživanje Interneta.

Google razvija programski jezik Noop

Google je razvio novi programski jezik Noop sličan Javi, namijanjen izvođenju na Java Virtual Machineu - računalnoj aplikaciji koja interpretira i kompajlira Java bytekod.

Sutra počinje dijeljenje pozivnica za Google Wave

Broj korisnika koji testiraju program za komunikaciju Google Wave, u drugoj fazi testiranja koja će započeti u srijedu 30. rujna proširit će se na 100.000 korisnika putem pozivnica.

Google Wave: Svaki tester dobit će pet pozivnica

Svaki od 100.000 testera novog servisa Google Wave koji će od danas moći koristiti Wave dobit će mogućnost pozivanja pet novih korisnika, objavio je BBC.