Uhićena zbog bockanja na Facebooku

Bezazlena opcija "poke" odnosno "bockanje" na Facebooku i nije toliko bezazlena kad je u pitanju pravosudni sustav SAD-a, objavio je ABCnews.go.com

Shannon D. Jackson iz Tennesseea uhićena je prošlog mjeseca zbog toga što je poslala "poke" drugoj ženi, čime je prekršila prethodnu sudsku odredbu kojom je sud zabranio njihovu direktnu ili indirektnu komunikaciju.

Facebookovo "bockanje" potpuno je bezazlena (i gotovo besmislena) opcija kojom osoba koju netko "bocne" u sklopu ekrana dobiva poruku kako ju je ta osoba "bocnula". Zanimljivo je kako se "bockati" mogu samo prijatelji na Facebooku, zbog čega ostaje nejasno zašto jedna od dvije osobe kojima sud zabranjuje međusobnu komunikaciju nisu prekinule prijateljstvo ukoliko se doista ne slažu.

Kazna za kršenje takve odredbe može iznositi do 11 mjeseci i 29 dana u zatvoru, a iako je jasno da u toj bezazlenoj radnji nema nikakve fizičke prijetnje, mogućnost za zatvorsku kaznu nije isključena jer sudska zabrana komunikacije treba štititi osobu i od zadobivanja pozornosti.