Puštena testna verzija Opere 10

Internet pretraživač Opera od srijede na internetu nudi testnu Operu 10, novu verziju pretraživača koja bi trebala omogućiti brže downloade, novi dizajn i nove opcije.

"Opera 10 promijenit će način na koji uživate na webu", rekao je predsjednik Uprave norveške tvrtke Jon von Tetzchner.

Testnom verzijom tvrtka želi dobiti povratne informacije od korisnika u svrhu usavršavanja softvera prije nego se predstavi finalna.

Nove opcije Opere su "Opera turbo" namijenjena bržem pretraživanju interneta na računalima sa sporijim vezama, novi tabovi i dizajn, brži pristup stranicama koje češće koristite, korištenje web mail servisa kao defaultnog mail klijenta preko Opere, povećanje polja namijenjenog pretrazi interneta, već navedeno 40 posto brže pretraživanje i brojne druge.

Opera je puno manje zastupljena na računalima u odnosu na Internet Explorer 8 i Mozilla Firefox, ali se dosta koristi na kao mobilni pretraživač na manjim ručnim uređajima.

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške: