Otkrivena vjerojatno najveća krađa kartičnih podataka ikad

Otkrivena vjerojatno najveća krađa kartičnih podataka ikad

Heartland Payment Systems koji obrađuje kartično poslovanje i platne spiskove za preko 250.000 tvrtki objavio je jučer kako su otkrili veliku krađu podataka - vjerojatno i najveću takve vrste do sada, javlja CNET news.

 

Predsjednik Uprave i CFO Heartlanda Robert H.B. Baldwin jr. izjavio je kako je krađa podataka koja se dogodila prošle godine otkrivena prošlog tjedna, nakon što su na zahtjev Vise i Mastercarda još nakon prošle jeseni povećali nadzor zbog određenih sumnjivih događaja.

O otkrivenoj krađi podataka odmah su obaviješteni kartičari i organi vlasti, a Heartland surađuje i s pravosudnim tijelima i tajnom službom. Baldwin je istaknuo i kako u krađi nisu ukradeni neki podaci poput PIN-ova kartica, adresa, brojeva telefona, podataka o prodajnim mjestima i sličnih podataka poput američkog broja socijalnog osiguranja.

Heartland obavlja 100 milijuna transakcija mjesečno, te tek pokušava otkriti kako im je u sustav ubačen malwarea - tj. program odgovoran za krađu podataka. Tvrtka je osnovala i site http://www.2008breach.com kako bi bolje informirala klijente koji neće biti odgovorni za nastale prijevare,