Nagađanja o Sanaderovom napuštanju Vlade srušila vodeće portale

Nagađanja o Sanaderovom  napuštanju Vlade srušila vodeće portale

Nagađanje kako će premijer Ivo Sanader na današnjoj pressici zakazanoj za 14 sati obznaniti kako napušta mjesto premijera i mjesto predsjednika HDZ-a srušile su portal Jutarnji.hr koji je prvi objavio tu informaciju, a potom i neke druge vodeće portale poput Indexa i Business.hr-a.

Večernji.hr i Tportal na popisu su niza portala koji trenutno uspijevaju izdržati navalu posjetitelja.

Prema Twitter porukama uglednog PR-ovca Krešimira Macana, čini se da će razlog napuštanja pozicije koji će premijer službeno navesti biti bolest u obitelji.

Prema informacijama Večernjeg lista, Sanadera će na mjestu premijera i na mjestu predsjednika HDZ-a naslijediti njegova vjerna suradnica Jadranka Kosor.

Nova tv objavila je informacije o Sanaderovom odlasku u izvanrednim vijestima malo iza 13:30 sati, uz napomenu kako im iz Vlade ne dopuštaju da prate tiskovnu konferenciju koja je zakazana za 14 sati.

Sanader osim portala ruši i Burzu

Sanaderov odlazak s mjesta premijera službeno objavljen danas u 14 sati doveo je do naglog pada na Burzi koji je započeo u 13:10, oko 14:30 dosegnuo je gotovo sedam posto a nakon toga je uslijedio blagi oporavak.. Crobex je u 13:25 bilježio pad od 4,43 posto na 1812,26 bodova, a u 14:25 pad od 6,72 posto na 1768,95 bodova.