Hunch - savršen portal ili nepotrebna izmišljotina?

Hunch - savršen portal ili nepotrebna izmišljotina?

Novi portal Hunch među čijim pokretačima je i suosnivačica poznatog portala Flickr, pokrenut je u ponedjeljak s namjerom da korisnicima pomaže u rješavanju njihovih osobnih dilema.

Na pitanje korisnika, portal odgovara nizom pitanja koji ga potom trebaju odvesti u pravom smjeru, a pokriven je širok raspon tema: od ljubavnih veza do poslovanja.

U gornjem desnom kutu stranice korisnik treba upisati temu koja ga muči, i izabrati između niza ponuđenih problema vezanih uz tu temu. Jednom kad to učini slijedi nekoliko podpitanja, a Hunch na osnovu odgovora predlaže rješenje.

Iako se u teoriji ideja činila prilično glupom, u praksi se pokazalo da prijedlozi koje Hunch nudi imaju prilično smisla, tako da bi site mogao postati popularan, pogotovo ako s vremenom bude proširivao broj pitanja koja su na raspolaganju.

Inače rečeno je kako će portal s vremenom bolje znati logiranog korisnika na osnovu prikupljenih podataka (tj, pitanja) na osnovu čega će odgovore u budućnosti moći bolje prilagođavati njegovoj osobnosti.