Google se ispričao zbog prekida u radu

Google se ispričao zbog nedavne sporosti i problema u pristupu uslugama koje nudi putem interneta, javlja BBC.

Tražilica Google, servis Gmail i Googleov portal s vijestima bili su usporeni, a na nekih sat vremena i nedostupni.

Do greške je došlo jer se dio prometa preusmjerio preko Azije, objasnio je glasnogovornik tvrtke Urs Hoelzle, zbog čega je oko 14 posto korisnika doživjelo prekide u radu.

Google će poduzeti sve kako bi se smanjila mogućnost da se slične situacije ponove, pogotovo zbog toga što je prekid u radu izazvao polemike je li Google dovoljno pouzdan kako bi se koristio i u poslovne svrhe, s obzirom na moguće prekide.

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške: