Preuzmite obrazac za poreznu prijavu putem interneta

Preuzmite obrazac za poreznu prijavu putem interneta

Svi koji su obvezni podnijeti poreznu prijavu za 2008. godinu, ove godine to mogu učiniti do 2. ožujka, a obrazac mogu nabaviti u Narodnim novinama ili ga preuzeti putem interneta.

Više o tome tko je dužan podnijeti prijavu možete pročitati na stranicama Ministarstva financija, no prijava će se zbog povrata poreza svakako isplatiti onima koji nisu bili zaposleni tijekom cijele godine, onima koji su uplaćivali životno osiguranje, koristili plaćene liječničke usluge, otplaćivali stambeni kredit ili na neki drugi način stekli pravo na povrat dijela uplaćenog poreza.

Prijava (Obrazac DOH) se može kupiti u Narodnim novinama, a još je jednostavije preuzeti i ispuniti Ersteov kalkulator u excelu, koji se kasnije može isprintati i predati zajedno s potrebnim potvrdama koje će stalni i honorarni zaposlenici u pravilu dobiti poštom od svog poslodavca. Ukoliko se podnosi prijava, moraju se unijeti svi dohotci ostvareni tijekom 2008. godine.

Podsjećamo da je tijekom godine došlo do promjene visine iznosa osobnog odbitka, no to je pri unošenju podataka putem Ersteovog kalkulatora automatski riješeno.