Morović demonstrirao moć Tehničke analize

Morović demonstrirao moć Tehničke analize

Direktor Hanfinog Sektora za razvoj, istraživanje i statistiku Stjepan Morović održao je večeras na PMF-u predavanje o Tehničkoj analizi kombinirajući primjere iz knjiga sa 'teško dostupnim materijalima'.

Morović koji je i sam svojevremeno diplomirao matematiku proveo je okupljene kroz niz od 125 slideova prezentacije izrazivši žaljenje što PMF i FER zanemaruju Tehničku analizu u svojim kolegijima.

Iako je rekao kako je cilj Tehničke analize predviđanja trenda kretanja cijena u budućnosti, pokazani primjeri odnosili su se na povijesne primjere kretanja Dow Jonesa i Crobexa što je opravdao obrazloženjem kako kao predstavnik Hanfe ne bi smio primjerima sugerirati u kojem će se smjeru Crobex kretati u budućnosti. 

Nakon predavanja moglo se vidjeti kako dio publike nije bio zadovoljan viđenim, žaleći se kako su očekivali da će prezentacija biti održana na višoj razini od viđene.

Zainteresirani koji bi i sami htjeli pronaći neke od prikazanih primjera, mogu ih pronaći u knjizi Tehnička analiza i biltenima Hanfe.

Morović na PMF-u o tehničkoj analizi

Stjepan Morović, direktor Hanfinog sektora za razvoj, istraživanje i statistiku održat će predavanje o tehničkoj analizi u četvrtak 26. veljače 2009. godine u 18 sati u predavaonici 004 na matematičkom odsjeku PMF-a.