Morović demonstrirao moć Tehničke analize

Morović demonstrirao moć Tehničke analize

Direktor Hanfinog Sektora za razvoj, istraživanje i statistiku Stjepan Morović održao je večeras na PMF-u predavanje o Tehničkoj analizi kombinirajući primjere iz knjiga sa 'teško dostupnim materijalima'.

Morović koji je i sam svojevremeno diplomirao matematiku proveo je okupljene kroz niz od 125 slideova prezentacije izrazivši žaljenje što PMF i FER zanemaruju Tehničku analizu u svojim kolegijima.

Iako je rekao kako je cilj Tehničke analize predviđanja trenda kretanja cijena u budućnosti, pokazani primjeri odnosili su se na povijesne primjere kretanja Dow Jonesa i Crobexa što je opravdao obrazloženjem kako kao predstavnik Hanfe ne bi smio primjerima sugerirati u kojem će se smjeru Crobex kretati u budućnosti. 

Nakon predavanja moglo se vidjeti kako dio publike nije bio zadovoljan viđenim, žaleći se kako su očekivali da će prezentacija biti održana na višoj razini od viđene.

Zainteresirani koji bi i sami htjeli pronaći neke od prikazanih primjera, mogu ih pronaći u knjizi Tehnička analiza i biltenima Hanfe.

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške:
     

Morović na PMF-u o tehničkoj analizi

Stjepan Morović, direktor Hanfinog sektora za razvoj, istraživanje i statistiku održat će predavanje o tehničkoj analizi u četvrtak 26. veljače 2009. godine u 18 sati u predavaonici 004 na matematičkom odsjeku PMF-a.