HT predložio dividendu od 29,99 kuna po dionici

Rezultati HT-a u 2008. godini bili su u skladu s očekivanjima odlični, te Uprava predlaže dividendu od 29,99 kuna po dionici, piše u izvještaju HT-a objavljenom na stranicama Zagrebačke burze.

Navedena informacija odrazila se i na burzi, gdje je vrijednost HT-a porasa unatoč negativnom trendu Crobexa. te je u jednom trenutku dosegnula i 230 kuna po dionici. Dividenda za 2007. godinu iznosila je 29,56 kuna po dionici.

U 2008. godini prihodi su porasli za 2,7 posto na 8.816 milijuna kuna (1.221 milijuna eura), dok se neto dobit povećala za 3,2 posto na 2.310 milijuna kuna bez utjecaja jednokratne dobiti iz 2007. godine (ako se u obzir uzme utjecaj jednokratne dobiti, manja je 6,6 posto). Novčani tok iz redovnog poslovanja ostao je na 3.112 milijuna kuna (431 milijun eura).

“Usprkos gospodarskim previranjima u 2008. godini, T-Hrvatski Telekom ostvario je obećano: solidan rast prihoda, zaštitu operativnih marži, snažno stvaranje gotovine i znatnu dividendu za dioničare. To smo postigli fokusirajući se na kontinuirano ulaganje u kvalitetu i širenje naše mreže, uz striktnu kontrolu troškova i, istovremeno, nudeći inovativne proizvode po konkurentnim cijenama, poput MAXtv-a i 3G iPhonea. Suočavajući se s izazovima 2009. godine, i dalje ćemo se fokusirati na ove temeljne prioritete”, izjavio je direktor ivica Mudrinić.

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške: