Hanfa demantira Večernji - Fudurić i Interfinance nisu isto

Hanfa je reagirala na članak Večernjeg lista "Sud poništio Hanfinu odluku i vratio licenciju Denicu Fuduriću", demantirajući pri tom dijelove članka koje smatraju neistinitima i nepotpunima.

 

Hanfa ističe kako se prema članku Večernjeg lista sugerira da je predmet oduzimanja licence brokerskom društvu Interfinance d.o.o. Zagreb pravomoćno okončan i da je to društvo dobilo natrag licencu oduzetu na šest mjeseci dana 28. lipnja 2007. Prema Večernjem, oduzimanje licence u kuloarima se vezalo za poništenje transakcija s Hidroelektrom a pogrešni podaci su poslužili Hanfi kao alibi.

Hanfa u svom demantiju ističe činjenice iz presude Upravnog suda RH u kojoj stoji kako nije točno niti istinito da je navedenom presudom Upravnog suda vraćena licenca Denisu Fuduriću, već je jedino poništeno rješenje Agencije kojim se oduzima na 6 mjeseci dozvola za rad brokerskom društvu Interfinance d.o.o. Zagreb, ali mu se ne vraća licenca. Rješenje je poništeno zbog nepotpuno utvrđenih činjenica i predmet se vraća u prvostupanjski postupak u kojem će se utvrditi neutvrđene činjenice na koje je ukazao Upravni sud. Dakle tom presudom nije preinačeno rješenje da bi se pogrešno i subjektivno izvodio zaključak da je licenca vraćena osobi koja nije uopće stranka u postupku podsjećaju u Agenciji.

Kako je vlasnik društva Interfinance od prosinca 2006. godine jedna britanska tvrtka, nije jasno u kojoj je ulozi u tekstz Denis Fudurić koji nije vlasnik, osnivač ili član društva Interfinance na koje se odluka odnosila. 

Hanfa ističe i kako licenca nije oduzeta na šest mjeseci zbog trgovanja dionicama Hidroelektre već zbog zbog povrede članka 52.stavka.1.točka.12. Zakona o tržištu vrijednosnih papira, koji kao razlog oduzimanja dozvole za rad brokerskom društvu izričito navodi i dostavljanje neistinitih informacija.

Što se Hidroelektrinih dionica tiče, Hanfa je povodom nezakonitog trgovanja dionicama poništila transakciju te po dužnosti protiv odgovornih osoba podnijela nadležnim tijelima prekršajne i kaznene prijave. Postupak poništenja transakcije je pravomoćno okončan presudom Upravnog suda, br. Us 1179/2007-7 od 7. listopada 2008. kojom se odbacuje tužba protiv rješenja Hanfe.

 

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške: