Vodeći stručnjaci za informacijsku sigurnost dolaze u Zagreb

Dani Informacijske Sigurnosti (DIS), dvodnevna konferencija o informacijskoj sigurnosti održat će se u organizaciji Atenta 23. i 24. studenog u hotelu Sheraton u Zagrebu.

Događaj će okupiti neke od vodećih lokalnih i stranih stručnjaka za IT sigurnost, kao i brojne IT i poslovne menadžere te donosioce odluka iz klijentskih tvrtki. Okupljeni će imati priliku poslušati niz predavanja o iskušanim metodama računalne, mrežne i fizičke zaštite, vidjeti kako zaštitni sustavi funkcioniraju na konkretnim primjerima iz prakse te saznati novosti i trendove u razvoju sigurnosnih tehnologija i rješenja nove generacije.

Konferencija će teći u tri paralelna programa s dvije tematske cjeline – poslovnom i tehnološkom – na kojima će polaznici kroz tridesetak predavanja imati prilike doznati više o analiziranju računalnih sigurnosnih zapisa, glavnim snagama i slabostima informacijskih sustava koji se danas koriste u svijetu, sigurnosti web aplikacija, sustavima javnih ključeva, iskustvima u ulaganju u informacijsku sigurnost te sigurnosti računalnih mreža. Na konferenciji će se također govoriti i o sigurnosti virtualiziranih okolina, kontroli ispisne infrastrukture u tvrtkama, primjeni geoinformacijskih rješenja u zaštiti imovine, sigurnosti prilikom korištenja internetskih servisa, kao i zaštiti ekonomije, države i građana od sigurnosnih prijetnji.

Prvi dan konferencije obilježit će uvodno izlaganje Davora Majetića, predsjednika Uprave Atenta, kao i Bruna Baljkasa iz Zavoda za sigurnost informacijskih sustava, Darka Perhoča iz Nacionalnog središta za računalnu sigurnost (CERT) pri CARNet-u te Enekena Tikka iz Stručnog centra za obranu od kibernetičkih napada (Cooperative Cyber Defence Center of Excellence).

Dani Informacijske Sigurnosti 2009 otvorit će se u ponedjeljak, 23. studenog s početkom u 9:00 sati u hotelu Sheraton u Zagrebu. Sudionici se za konferenciju mogu prijaviti putem web formulara na adresi http://www.atento.hr/DIS09/registracija.aspx. Pokrovitelji ovogodišnje konferencije su Zavod za sigurnost informacijskih sustava, CARNet i Nacionalni CERT, a glavni sponzori tvrtke Algebra, Check Point, Cisco Systems, HP, IBM i Microsoft.

Raspored predavanja kao i sve dodatne informacije o Danima Informacijske Sigurnosti potražite na adresi: http://www.atento.hr/DIS09.