VERN preuzeo ZŠM

VERN preuzeo ZŠM

Činom svečanog potpisivanja ugovora, grupacija VERN', u čijem je sastavu Veleučilište VERN', prvo i najveće privatno poslovno veleučilište, preuzela je Zagrebačku školu za menadžment (ZSM).

Ovom akvizicijom VERN' je dodatno učvrstio svoju lidersku poziciju u sektoru privatnoga visokog obrazovanja u Hrvatskoj s gotovo 2.000 studenata, 250 predavača, 80 stalno zaposlenih i 7 stručnih studija na oba stupnja visokog obrazovanja (prijediplomskom i diplomskom).

VERN'ovim preuzimanjem ZSM-a najviše će profitirati sadašnji, ali i budući studenti jedne i druge institucije koji će uz niz novih mogućnosti koje otvara ova akvizicija moći birati i između 7 stručnih studija, na prijediplomskoj i diplomskoj razini, koncipiranih prema standardima Bolonjske deklaracije i s dopusnicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH.

Ugovor su svečano potpisali Branko Štefanović, direktor Grupe VERN d.o.o., ujedno i predsjednik Upravnog vijeća Veleučilišta VERN', i prof. dr. sc. Zoran Klarić, dekan Zagrebačke škole za menadžment koji je između ostalog izjavio: 

«Izabrali smo VERN' zbog ugleda koji uživa u javnosti, kao i zbog inovacija koje je uveo u sustav visokog obrazovanja. Sve će se to prije svega odraziti na otvaranje novih mogućnosti za naše studente i kvalitetu njihova studiranja.»

Projekt VERN'ova preuzimanja ZSM-a predstavio je Ozren Jureković, glavni direktor Veleučilišta VERN', a nazočnima se također obratio i prof. dr. sc. Dragan Primorac, ministar znanosti, obrazovanja i športa RH.

«Postoji samo kvalitetno i nekvaliteno obrazovanje. To su jedni parametri koji mogu definirati obrazovni sustav. Mislim da su Grupa VERN' i ZSM napravili veliki posao svih ovih godina. Pokazali su da mogu biti vrlo konkurentni, a jedan od najvažnijih pokazatelj za to je visoki postotak zapošljivost njihovih studenata, odnosno mladih stručnjaka, nakon završetka studija. (...)

Ako jedna institucija ima više od 2000 studenata, 250 predavača, da ne govorimo o tome da sama ulaže u nove prostore, njihovu adaptaciju, treba joj, kao što kažemo u Dalmaciji -  skinuti kapu. (...)

Želim vam čestitati na vašem uspjehu, on je i uspjeh Hrvatske i svih mudrih ljudi.» - istaknuo je u svom obraćanju ministar Primorac.

Ozren Jureković, glavni direktor Veleučilišta VERN', ukratko je predstavio detalje ove poslovne operacije i između ostalog dodao: «Dosadašnji suosnivači ZSM-a ostat će aktivno uključeni u upravljanje ZSM-om, zadržavajući pri tome i 20 posto osnivačkih udjela. Neovisno o aktualnim gospodarskim kretanjima, ovaj poslovni potez dokaz je jasne poslovne strategije grupacije VERN' koja će nakon preuzimanja ZSM-a držati oko 50 posto tržišta privatnoga poslovnog visokoškolskog obrazovanja u Hrvatskoj, a po broju studenata i predavača svrstat će se među srednje velike hrvatske fakultete.»

«Ovo je tek prvi korak u okrupnjavanju obrazovnog sektora. Vrata su otvorena za sve daljnje inicijative, a VERN' će sasvim sigurno pokrenuti neke od njih. Sigurno da konsolidaciji nije kraj, konsolidacija je tek počela.» - zaključio je na kraju konferencije predsjednik Upravnog vijeća Veleučilišta VERN' Branko Štefanović.