Konferencija o projektnom menadžmentu starta 11. studenog

Konferencija o projektnom menadžmentu starta 11. studenog

Regionalna konferencija „PMI Forum 2009“ s temom "Vođenje projekata u krizi" održat će se u organizaciji Udruge za projektni menadžment 11. studenoga 2009. u hotelu Panorama u Zagrebu.

Stručni skup ce pružiti priliku voditeljima projekata i menadžerima u gospodarstvu te državnom i javnom sektoru da prošire svoja znanja, razmijene ideje te saznaju novosti s područja upravljanja projektima.

Konferencija će okupiti vodeće inozemne i domaće stručnjake kako bi doprinijeli promociji struke voditelja projekata u današnjem gospodarstvu te u funkcijama državne uprave i javnih ustanova. Tijekom Foruma, predavači će kroz teorijska znanja te putem konkretnih primjera iz poslovne prakse s okupljenima podijeliti svoja iskustva upravljanja projektima i organizacije rada u kriznim trenucima. Sudionici Foruma imat će priliku doznati više o uspješnim modelima rješavanja krize na projektima kao preduvjetu za poslovanje u vrijeme nepovoljnih tržišnih uvjeta.

Među istaknutim govornicima posebno se ističe Boris Sakač, savjetnik za informaticku tehnologiju Međunarodnog olimpijskog odbora, koji će se nazočnima obratiti svojim uvodnim predavanjem. Sudionicima konferencije će se uvodnim predavanjem obratiti i Joško Marušić, hrvatski autor animiranih filmova, karikaturist te profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Marušić će s okupljenima podijeliti svoja iskustva u organizaciji svog najnovijeg filma koji je nastao u doba gospodarske recesije te je, unatoč tome, jedan od najvećih projekata u hrvatskoj filmskoj industriji.

Predsjednik PMI Udruge Nenad Marjanović istaknuo je kako se konferencijom želi potaknuti na promišljanje o vlastitoj ulozi i utjecaju na kvalitetno provođenje projekata u kriznim vremenima. "Želja nam je da PMI Forum postane mjesto razmjene iskustava i ideja te primarni izvor informacija za unaprjeđenje upravljanja projektima“, napomenuo je Marjanović.

PMI Forum je mjesto okupljanja istaknutih voditelja projekata i menadžera iz gotovo svih grana industrije i iz javnog sektora. Konferencija je protekle godine poprimila regionalni karakter te će se tako i ovogodišnji događaj organizirati u suradnji s PMI ograncima iz susjednih zemalja. Pored toga, PMI ce nastaviti uspješnu suradnju s brojnim dosadašnjim partnerima i sponzorima, a u svrhu što kvalitetnije zajedničke promocije ciljeva hrvatskog PMI ogranka.

Prijave za sudjelovanje na konferenciju stigle su i iz susjednih zemalja te će tako, uz sudionike iz Hrvatske, na događaju prisustvovati i gosti iz europske središnjice PMI-a. Detaljne informacije o trećoj regionalnoj konferenciji „PMI Forum 2009“ dostupne su na internetskim stranicama: http://forum2009.pmi-croatia.org/ putem kojih se svi zainteresirani mogu prijaviti za sudjelovanje.