Hanfa čeka nove brokere

Hanfa čeka nove brokere

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga od danas do 4. veljače 2009. godine primat će prijave za obrazovni program i polaganje ispita za brokere, ovlaštene upravitelje mirovinskim fondovima i ovlaštene upravitelje mirovinskih osiguravajućih društava.

Obavijest o početku zaprimanja zahtjeva za pristup ispitu za investicijske savjetnike bit će objavljen naknadno. Ispitu za provjeru stručnih znanja potrebnih za dobivanje dozvole za obavljanje poslova investicijskog savjetnika mogu pristupiti samo oni koji prethodno polože ispit potreban za dobivanje dozvole za obavljanje poslova brokera.

Naknada za pohađanje obrazovnog programa za brokere, ovlaštene upravitelje mirovinskim fondovima i ovlaštene upravitelje mirovinskih osiguravajućih društava iznosi 4.000,00 kn, a za investicijske savjetnike iznosi 6.000,00 kn.

Obrazovni program za brokere u trajanju od najmanje 60 sati pohađaju istovremeno brokeri i investicijski savjetnici, a dodatne kolegije u trajanju od 20 sati pohađaju samo osobe koje su prijavile obrazovni program za investicijske savjetnike.

Osobe koje žele pohađati obrazovni program i za brokere i za investicijske savjetnike uplaćuju naknadu u iznosu 6.000,00.

Naknada za pristup ispitu pojedinačno za svaku grupu (brokeri, investicijski savjetnici, ovlašteni upravitelji mirovinskih fondova i ovlašteni upravitelji mirovinskih osiguravajućih društava) u prvom ispitnom roku iznosi 2.500,00 kn, a u drugom ispitnom roku iznosi 1.000,00 kn. Drugom ispitnom roku mogu pristupiti samo oni kandidati koji pristupe prvom ispitnom roku, ali ga ne polože.

Prijave za ispit i uplate za pristup ispitu za investicijskog savjetnika zaprimat će se nakon završetka ispitnog roka za brokere.

 

Hanfa izmijenila program za obuku brokera i investicijskih savjetnika

Hanfini ispiti moći će se organizirati i u suradnji s drugim institucijama, umjesto VSS-a bit će dovoljno zvanje prvostupnika a izmijenjen je i dio obrazovnog programa doznaje se u novom Hanfinom pravilniku donesenom na prvoj ovogodišnjoj sjednici Agencije.