Photomath

Photomath je EdTech tvrtka, kreator svjetski poznate istoimene mobilne edukacijske aplikacije.

Osnovni podaci o tvrtki
web stranica: photomath.net
godina osnutka: 2014.
lokacija tvrtke: Zagreb, Strojarska cesta 20
prihod i dobit: financiranje investicijama Goodwater Capital, Learn Capital i Cherubic Ventures
broj zaposlenih: preko 100
uprava tvrtke: osnivači Damir Sabol, CEO i Saša Škevin, CIO

Djelatnost tvrtke:
Photomath je EdTech tvrtka, kreator svjetski poznate istoimene mobilne edukacijske aplikacije. Naša misija je pružiti kvalitetnu i pravovremenu podršku učenju matematike bilo kome i bilo gdje u svijetu.
Photomath aplikacija je stalno među top 3 najpopularnije edukacijske aplikacije na App Store-u i Google Play Store-u. S preko 100 milijuna preuzimanja, Photomath je jedna od najviše korištenih matematičkih aplikacija u svijetu.

Photomath aplikacija
Aplikacija u realnom vremenu skenira, točno rješava i intuitivno objašnjava bilo koji matematički postupak koristeći kameru mobilnog telefona. Omogućuje korisniku učenje matematike na konkretnom primjeru kroz jasne korake rješavanja i detaljna objašnjenja matematičkih koncepata. Na taj način potiče se učenje s razumijevanjem, a aplikacija je jednako korisna i roditeljima za provjeru domaće zadaće kao i učiteljima za korištenje u nastavi. 

Photomath je baziran na interno razvijenoj OCR tehnologiji (Optical character recognition) i interno razvijenom Math Engine-u koji rješava matematičke zadatke u skladu s edukacijskim metodologijama. U svojim uredima u Zagrebu i SAD-u Photomath okuplja stručnjake za strojno učenje, vrhunske C++ inženjere, iOS i Android inženjere, učitelje matematike, UI i UX dizajnere, QA stručnjake, marketinške stručnjake i mnoge druge, a svi oni zaslužni su za vrhunsku kvalitetu Photomath aplikacije.

Razvojni projekti
Svake godine naši stručnjaci razviju i plasiraju nove funkcionalnosti koje aplikaciju podignu na novi nivo. Neki od najvećih projekata su svakako razvoj prepoznavanja rukom pisanih zadataka, razvoj animiranog objašnjenja osnovnih matematičkih koncepata te razvoj prikaza grafičkih rješenja.
U ovom trenutku, aktivno radimo na razvoju nove funkcionalnosti koja će omogućiti prepoznavanje i rješavanje zadataka riječima i geometrijskih zadataka.

Potvrda kvalitete
Ponosni smo na osvojenu 4YFN nagradu u kategoriji mobilnih tehnologija na najvećem svjetskom startup natjecanju u Barceloni 2014. god. Uz to, osvojili smo i Netexplo Forum Award za naš doprinos razvoju edukacijskih tehnologija 2015. god. te Zlatnu kunu kao najbolji post startup 2018. god.

Jeste li znali?
Korisnici našom aplikacijom riješe preko 1.2 milijarde zadataka mjesečno, a svi zajedno proveli su dosad preko 2.000 godina koristeći aplikaciju.
 
Tehnologije:
C++ 17, Jenkins, PMSL - Photomath solver language (interno razvijeni programski jezik funkcijske paradigme), Kotlin, Objective C, Swift, Git, Git-LFS, Autolayout, Lottie, Java, Spring Boot, Node JS, React JS, JavaScript, HTML, CSS, SQL, MongoDB, Kubernetes, Google Cloud, AWS, Linux OS, Docker, Python, TensorFlow, PyTorch

Osnovni podaci o atmosferi u tvrtki:
Za karijeru u Photomathu odlučuju se studenti i stručnjaci koji žele raditi na izazovnim projektima unutar aplikacije koju koristi ogroman broj ljudi iz cijelog svijeta te koja mijenja način na koji učenici, roditelji i nastavnici pristupaju učenju matematike.

S obzirom da u svojem poslovanju stvaramo nešto što već ne postoji na tržištu kao takvo, puno pažnje dajemo zajedničkom davanju prijedloga i razmjeni mišljenja kako je najbolje pristupiti određenom problemu, kao i istraživanju i eksperimentiranju s raznim idejama. Npr. na početku 2016. godine mislili smo da je u tom trenutku još uvijek nemoguće napraviti da aplikacija na kvalitetan način prepozna i riješi rukom pisane zadatke u realnom vremenu (bez interneta). Samo nekoliko mjeseci kasnije imali smo kvalitetno interno razvijeno rješenje koje smo i lansirali u jesen 2016. godine u 3.0 verziji aplikacije.

Praćenje trendova i kontinuirano razvijanje nam je također važno te odvajamo vrijeme za odlaske na svjetske tehnološke konferencije, a povremeno odemo i na startup safari u SAD-u kako bismo od poznatih tech tvrtki saznali kako su oni prevladali određene izazove. Znanje koje steknemo interno podijelimo kroz kratka predavanja, neformalnu razmjenu znanja ili kroz mentoriranje.

Osim posla, volimo proslaviti naše uspjehe, obilježiti nama važne događaje kao Svjetski dan broja Pi, organizirati interni Game night ili se pak okupiti na spontanom ppp-u (piva poslije posla).
 
Zapošljavanje:
Selekcije radimo na način da budu profesionalne, ali nam je pritom jako važno da se kandidat osjeća opušteno te da mu cijeli proces ne oduzima puno vremena.
Prvi korak je inicijalni intervju u kojem kandidatu predstavljamo detalje o samoj poziciji, ciljevima i planovima te načinu rada. Ujedno, kroz razgovor saznajemo i detalje o kandidatovom znanju, iskustvu i interesima za daljnji karijerni razvoj.
Za inženjerske pozicije, nakon inicijalnog razgovora kandidata zovemo na tehnički razgovor gdje kroz razgovor saznajemo detalje o kandidatovom znanju i iskustvu s određenim tehnologijama i programskim jezicima.
Za pozicije u ostalim segmentima, umjesto tehničkog razgovora, koristimo ili test određenih znanja (npr. matematike) ili zadatak (npr. marketing) u kombinaciji s intervjuem kako bi se dobio dojam o kandidatovim znanjima i načinu razmišljanja.
Ta dva kruga razgovora obično su dovoljna da se dobije jasna slika o prostoru za zajedničku suradnju. Na inicijalnim razgovorima obično sudjeluju voditelj tima u kojem se zapošljava te HR osoba, a na tehničkim razgovorima ovisno o potrebi, samo voditelj tima ili voditelj tima i HR.

Studenti:
Studentima prilike nudimo u svim područjima u kojima i zapošljavamo. Studenti rade na stvarnim projektima tako da im je rezultat njihovog rada odmah vidljiv. Radimo u manjim timovima i kod pristupa radu sa studentima njegujemo mentorski pristup, najčešće 1 na 1. Osim prenošenja znanja, stavljamo naglasak i na redoviti razgovor između mentora i studenta o dosadašnjem napretku i daljnjim planovima. Na studente gledamo dugoročno te nam je cilj da po završetku studija ostanu kod nas raditi.

Studenti nam se mogu prijaviti za prakse preko ljeta, za povremeni studentski posao tokom godine ili za studentski posao tokom cijele godine pa i duže. Za nas su fakultetske obaveze na prvom mjestu, no praksa je pokazala kako student najbolje napreduje ukoliko ima neki kontinuitet rada stoga nam je bitno da student može raditi cca. 20 sati tjedno (naravno, kad su ispiti, onda se uči i polaže :) ).

Prethodno iskustvo nam nije presudno, više nam je bitno da student pokaže da je spreman učiti i razvijati se te da odgovorno pristupa radu

Što su profili tvrtki

Profili tvrtke nova su plaćena usluga na rep.hr-u kojom se tvrtka može predstaviti prvenstveno kako bi zainteresirani zaposlenici mogli doznati više o tvrtki prije nego se jave na natječaje za posao, ali i za sve druge oblike informiranja i prezentiranja tvrtke u IT & web zajednici koja prati portal.

Profili tvrtki rade se prema želji tvrtke, a predložene cjeline su osnovne informacije o tvrtki, informacije o proceduri zapošljavanja, te pitanjima o uvjetima rada programera i uvjetima rada općenito. Logotipi tvrtki koji vode na profile uskoro će biti istaknuti na naslovnici portala.

Tvrtke koje naruče godišnju objavu profila u paketu će dobiti i besplatnu objavu istaknutih oglasa na portalu.

Svi prijedlozi čitatelja o tome čime proširiti profile, kao i upite tvrtki o izradi profila mogu se poslati na mail info AT rep.hr. Profili će uskoro biti trajno istaknuti na naslovnici portala.