Nanobit

Nanobit je tvrtka specijalizirana za razvoj mobilnih aplikacija i igara.

Osnovni podaci o tvrtki  
Web stranica: http://www.nanobit.com/ 
Godina osnutka: 2008. 
Lokacija: Radnička Cesta 37b, 10 000 Zagreb 
Prihod: 220 mil. kn (2019.) 
Broj zaposlenih: 120 
Uprava tvrtke: osnivači i direktori Alan Sumina i Zoran Vučinić 
 
Djelatnost tvrtke 
Glavna djelatnost:
Razvoj mobilnih igara 
Osnovala su nas dvojica ambicioznih i kreativnih programera 2008. godine, a danas brojimo više od 100 zaposlenika koji su svi stručnjaci u svojem području. Cilj je zajednički – kreirati najzabavnije mobilne igre. Orijentirani smo na međunarodno tržište te 100 posto prihoda proizlazi iz izvoza. Politika tvrtke je da cijenimo osobnu odgovornost, timski rad i work-life ravnotežu. Od osnutka, osvajamo i brojna priznanja i nagrade, pa smo tako 2017. osvojili Digital Takeover Business Leaders priznanje, za dostignuća u području gaminga kao izvoznog proizvoda jedina smo hrvatska firma koja je dospjela na popis najbrže rastućih tvrtki Financial Timesa, a u prosincu 2017. na popis najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Technology Fast™ 500 Europe (EMEA) 2017. U 2019. osvojili smo Zlatnu kunu u kategoriji tvrtke srednje veličine 
Primjeri projekata: My Story: Choose Your Own Path, Hollywood Story, Tabou Stories, Fashion Design World, Chef Town, Superstar Life i drugi. 

Događaji: Svake godine imamo nekoliko obaveznih događaja koje ne propuštamo kao što su božićna zabava i team building putovanja. Zaposlenicima osiguravamo i profesionalni razvoj kroz odlaske na usavršavanja i konferencije, internu edukaciju i međusobno dijeljenje znanja kao i Tech te Art Talks gdje kroz predavanja stručnjaka zaposlenici usvajaju nova znanja.  
Naravno, imamo i veliki broj „slatkih“ događaja, pa tako svake godine imamo Welcome Summer Cake Day! 

Tehnologije: iOS, Android, Cocos2d-x, Unity, Python, Go, Redis, Riak, Elasticsearch, InfluxDB, Docker, After Effects, Spine, Adobe Illustrator, Amazon Web Services, Adobe Photoshop
Metodologija: agilne metodologije (npr. SCRUM, Kanban) 

Atmosfera 
Prosječna dob: 29 
Korporativna kultura: Moto firme je Put extra into ordinary a toga se pridržavamo i u radu i u korporativnoj kulturi. Cilj nam je da se sav posao napravi izvrsno, ali u zabavnom i poticajnom okruženju. Opuštena i stimulativna radna atmosfera, temeljena na timskom radu, fokusu na zajedničke ciljeve i uvažavanju različitih stavova i mišljenja. Družimo se unutar i izvan radnog vremena, igrajući društvene igre, sudjelujući na karaokama ili rock band druženjima i zajedničkim filmskim večerima. Nanobit kuhinja Nanobit timu nudi širok spektar zdravih grickalica, voća, kave, čajeva i ostalih delicija. Financiramo ručak za sve naše zaposlenike a pauza za ručak traje jedan sat (12 – 13h). Većina zaposlenika ovu pauzu koristi u zajedničkim prostorijama poput kuhinje, Play Station sobe, VR sobe ili pak igrajući ping-pong.  

Zapošljavanje 
Profili ljudi: programeri (game developeri i server developeri), ilustratori, dizajneri, game testeri, analitičari podataka… tražimo različite profile, s različitim obrazovanjem i iskustvima, važno nam je da osoba voli svoj posao i da kroz zadatke pokaže što može! 
Broj novozaposlenih u prethodnoj godini: 22 
Opis procedure zapošljavanja: Za svaku poziciju kandidati rješavaju barem jedan set zadataka koji realistično prikazuju poziciju na kojoj bi radili, kako bismo mi stekli dojam o njihovim znanjima i sposobnostima, a kandidat imao uvid u poziciju. U sklopu selekcijskog postupka osoba može očekivati i dva selekcijska intervjua kroz koje je zagarantirano da ćemo mi bolje upoznati kandidata, ali još važnije, da će kandidat upoznati nas – i onda donijeti odluku želi li se pridružiti našem timu!  
Dodatni benefiti: Klizno radno vrijeme, plaćen prijevoz, plaćen ručak, subvencionirano članstvo u teretanama, bonus pri rođenju djeteta, besplatno voće, grickalice i topla i hladna pića, Casual srijeda, plaćeni slobodni dani za promociju diplome i slično.  

Studenti 
… su nam jako važni i tretiramo ih kao i zaposlenike koji rade na ugovor o radu. Studente zapošljavamo posredstvom Student Servisa, a omogućeni su im prilagođeni uvjeti rada i fleksibilnost koja se bazira na dogovoru s nadređenom osobom u skladu sa studentskim obavezama. Studenti sudjeluju u svim društvenim događanjima u tvrtki, a mogu raditi u svim timovima u Nanobitu. Česti su i posjeti studentskih organizacija koje ugostimo uz predavanje ili radionicu uz uvid u rad Nanobita. Udruga eStudent nagradila nas je i imenovala Prijateljem studenata.  
Studentske prakse su također moguće u Nanobitu, a trudimo se dobro ih organizirati ih tako da se naši praktikanti vrate na fakultet s novim znanjima i iskustvima, koja će im koristiti u daljnjem razvoju karijere.

Što su profili tvrtki

Profili tvrtke nova su plaćena usluga na rep.hr-u kojom se tvrtka može predstaviti prvenstveno kako bi zainteresirani zaposlenici mogli doznati više o tvrtki prije nego se jave na natječaje za posao, ali i za sve druge oblike informiranja i prezentiranja tvrtke u IT & web zajednici koja prati portal.

Profili tvrtki rade se prema želji tvrtke, a predložene cjeline su osnovne informacije o tvrtki, informacije o proceduri zapošljavanja, te pitanjima o uvjetima rada programera i uvjetima rada općenito. Logotipi tvrtki koji vode na profile uskoro će biti istaknuti na naslovnici portala.

Tvrtke koje naruče godišnju objavu profila u paketu će dobiti i besplatnu objavu istaknutih oglasa na portalu.

Svi prijedlozi čitatelja o tome čime proširiti profile, kao i upite tvrtki o izradi profila mogu se poslati na mail info AT rep.hr. Profili će uskoro biti trajno istaknuti na naslovnici portala.