Memgraph

Memgraph je snažna platforma za izradu aplikacija temeljenih na grafovima i tokovima podataka, a omogućuje developerima programiranje svojih aplikacija u samo nekoliko minuta.

OSNOVNO PODACI O TVRTKI
Web stranica: https://memgraph.com/
Godina osnutka: 2016.
Lokacija tvrtke: Remote, ali koristimo coworking prostor Wespa Spaces u Zagrebu
Broj zaposlenih: trenutno 31
Uprava tvrtke: Dominik Tomičević, CEO i Marko Budiselić, CTO

DJELATNOST TVRTKE:
Glavna djelatnost: Računalno programiranje
Memgraph pomaže pri rješavanju nekih od najsloženijih problema pomoću grafova. Memgraph je snažna platforma za izradu aplikacija temeljenih na grafovima i tokovima podataka, a omogućuje developerima programiranje svojih aplikacija u samo nekoliko minuta.

Događaji koje organiziramo: Hackathon, App challenge, Summer internship, Graph Data Zagreb Meetup
Tehnologije koje se koriste: C++20, CMake, Python, MemgraphDB, Express.js, Angular, Node.js, Rust, Cypher Query Language, GitHub, Amazon Web Services, Docker, Postgres, ElasticSearch, Docusaurus, Vim, Jepsen, Airtable

OSNOVNO PODACI O ATMOSFERI U TVRTKI:
Prosječna dob zaposlenih: 28 godina
Korporativna kultura: Startup kultura! Nastojimo komunicirati često i otvoreno, kao i svakodnevno naučiti ili podučiti nekoga nešto novo. Na neuspjeh gledamo kao na lekciju iz koje možemo naučiti. Cijenimo inovativnost i uvijek se pitamo “zašto?“. I za kraj, smatramo da su zajednički trud i međusobna podrška ono što će nas odvesti do vrha.
Specifičnosti: rad od kuće. Naš tim se nalazi po cijeloj Europi tako da smo remote-first. Međutim, ako nekome to ne odgovara može odabrati raditi iz coworking prostora u svojem mjestu, a mi ćemo snositi trošak.

ZAPOŠLJAVANJE
Profili ljudi koje tvrtka najviše zapošljava: Software engineer (fokus na C++ ili Python)
Broj novozaposlenih u prethodnoj godini: 14
Opis procedure zapošljavanja: prvi korak je razgovor u trajanju od 30 minuta kako bismo se upoznali, čuli kandidatovu pozadinu, iskustvo i interese te odgovorili na sva pitanja o Memgraphu. Nakon toga, kandidati za junior ili mid pozicije dobivaju zadatak za rješavanje “kod kuće” koji je direktno povezan s pozicija za koju se prijavljuje, a predstavlja pravi problem s kojim se bavimo u Memgraphu. Iskusniji kandidati preskaču ovaj korak i odmah nastavljaju dalje na tehnički intervju tijekom kojeg mogu očekivati pitanja vezana uz poziciju i tehnologiju kako bismo vidjeli način primjene znanja. Zadnji korak je culture intervju tijekom kojeg obraćamo pozornost na stvari koje se ne mogu istrenirati kao što je entuzijazam, a umjesto testiranja specifičnih znanja, fokusiramo se na stav, motivaciju, osobnost i marljivost kandidata.
Raspon plaća: ovisno o kojoj se poziciji radi i vještinama te prethodnome iskustvu, 12,000 - 40,000 HRK
Dodatni benefiti:
Plaćeni godišnji odmor 25 dana
Coworking prostor na raspolaganju po želji - u Zagrebu imamo privatan ured i stolove u coworking dijelu, a cijeli prostor je pet friendly. Zaposlenici na svim drugim lokacijama mogu iznajmiti ured po želji
Fleksibilno radno vrijeme - sastanci se zakazuju u vremenu od 9 do 18 sati, ali osim predefiniranih obaveza, sve ostalo vrijeme svatko prilagođava sebi i radi kada mu najbolje odgovara. Također ukoliko želiš raditi na neki neradni dan (vikend, praznik ili blagdan), onda je moguće taj dan “mijenjati” za godišnji koji možeš iskoristiti bilo koji drugi dan.
Team bonding budget - svaki tim ima na raspolaganju mjesečni budget za bilo koju timsku aktivnost koju svi zajedno dogovore
Company lunch - najčešće kvartalno i virtualno, svatko dobije kupon u vrijednosti 150kn za naručivanje hrane i spojimo se na video poziv. Nedavno smo imali prvi zajednički ručak uživo.
Gym membership - zaposlenici mogu odabrati direktnu mjesečnu naknadnu za sportske aktivnoti ili Multisport karticu koja svakome nudi punu subvenciju kartice s kojom se može baviti raznim sportskim aktivnostima u objektima po cijeloj Hrvatskoj
Oprema za rad osnovnu opremu dobivaš na raspolaganje: laptop, monitor, miš, tipkovnica i slušalice
Home office budget stalni zaposlenici imaju na raspolaganju budget za kupnju uredskih potrepština kao što su stol, stolac, dodatni monitor, slušalice, web kamere i sve slično što će im pomoći da si urede “kućni” ured. Sve što je kupljeno od tog iznosa ostaje u trajnom vlasništvu zaposlenika
Naknada za internet - mjesečni dodatak na plaću
Dodatno zdravstveno osiguranje
Referral bonus - svatko tko preporuči osobu koja u konačnici bude zaposlena u Memgraph dobije jednokratni bonus
Božićnica
Bonus na kraju godine ovisno o učinkovitosti
Memgraph Equity - mogućnost dobivanja opcija

STUDENTI:
Organiziramo ljetnu praksu gdje studenti kroz nešto više od dva mjeseca imaju priliku raditi na vlastitom projektu od početka do kraja. Prakse su remote tako da studenti imaju mogućnost promjene lokacije tijekom ljeta.
Mnogo ih nakon prakse ostaje u Memgraphu raditi putem studentskog ugovora. Moguće se priključiti svim timovima, a studente tretiramo kao ravnopravne članove koji rade na stvarnim projektima i problemima uz fleksibilno radno vrijeme u skladu s fakultetskim obvezama. Prvenstveno očekujemo želju za radom i učenje, ali poželjno je dosadašnje iskustvo u radu na vlastitim projektima. Većina studenata nakon završetka studija ostaje raditi za stalno

Što su profili tvrtki

Profili tvrtke nova su plaćena usluga na rep.hr-u kojom se tvrtka može predstaviti prvenstveno kako bi zainteresirani zaposlenici mogli doznati više o tvrtki prije nego se jave na natječaje za posao, ali i za sve druge oblike informiranja i prezentiranja tvrtke u IT & web zajednici koja prati portal.

Profili tvrtki rade se prema želji tvrtke, a predložene cjeline su osnovne informacije o tvrtki, informacije o proceduri zapošljavanja, te pitanjima o uvjetima rada programera i uvjetima rada općenito. Logotipi tvrtki koji vode na profile uskoro će biti istaknuti na naslovnici portala.

Tvrtke koje naruče godišnju objavu profila u paketu će dobiti i besplatnu objavu istaknutih oglasa na portalu.

Svi prijedlozi čitatelja o tome čime proširiti profile, kao i upite tvrtki o izradi profila mogu se poslati na mail info AT rep.hr. Profili će uskoro biti trajno istaknuti na naslovnici portala.