Freshbooks

FreshBooks je kanadska tvrtka sa sjedištem u Torontu i uredom u Zagrebu. Glavni proizvod tvrtke su cloud accounting i invoicing platforma.

Osnovni podaci o tvrtki
FreshBooks je kanadska tvrtka sa sjedištem u Torontu, čiji je glavni proizvod cloud accounting i invoicing platforma za male i srednje tvrtke. FreshBooks je jedan od najpoželjnijih IT poslodavaca u kanadi, u kontinuiranom je rastu zadnjih godina i trenutno broji oko 500 zaposlenika u uredima u gradovima Toronto, Raleigh, Amsterdam i Zagreb. Tvrtka je otvorila engineering ured u Zagrebu početkom 2020 i planira narasti do 50+ ljudi u tijekom 2021. Ured u Zagrebu je fazi aktivnog zapošljavanja iskusnih razvojnih inženjera s iskustvom razvoja za public cloud i iskustvom s najmodernijim tehnologijama i metodologijama rada.

Djelatnost tvrtke
Cloud platforma za accounting i invoicing freshbooks.com.

Tehnologije
FreshBooks je globalno dostupna SaaS platforma u GCP (Google Cloud Platform) cludu, tehnologije u pozadini su Python, Flask, Kubernetes, MySql i mnoštvo drugih alata i tehnologija za deployment i monitoring.

Osnovni podaci o atmosferi u tvrtki
Prosječna dob je oko 30 godina, timove uglavnom čine iskusniji inženjeri i zbog toga je prosječna dob zaposlenika viša u odnosu na prosjek industrije. Više informacija o kulturi rada i uvjetima može se vidjeti iz iskustva zaposlenika na Glassdoor platformi.

Zapošljavanje
Tvrtka u Hrvatskoj je u procesu konstantnog aktivnog zapošljavanja. Idealan profil zaposlenika su iskusni inženjeri (senior level i više) s iskustvom u razvoju SaaS produkta, distribuiranom microservices arhitekturom u public cloudu i iskustvom s kontinuiranom isporukom koda. Većina otvorenih pozicija su senior razine, a očekivani rang plaća je 15.000 do 20.000+ kn u neto iznosu. FreshBooks je potpuno otvoren prema remote načinu rada iz bilo kojeg dijela zemlje i raznim modelima suradnje.

Studenti
U ovom trenutku tvrtka nema potrebu za studentima.

Što su profili tvrtki

Profili tvrtke nova su plaćena usluga na rep.hr-u kojom se tvrtka može predstaviti prvenstveno kako bi zainteresirani zaposlenici mogli doznati više o tvrtki prije nego se jave na natječaje za posao, ali i za sve druge oblike informiranja i prezentiranja tvrtke u IT & web zajednici koja prati portal.

Profili tvrtki rade se prema želji tvrtke, a predložene cjeline su osnovne informacije o tvrtki, informacije o proceduri zapošljavanja, te pitanjima o uvjetima rada programera i uvjetima rada općenito. Logotipi tvrtki koji vode na profile uskoro će biti istaknuti na naslovnici portala.

Tvrtke koje naruče godišnju objavu profila u paketu će dobiti i besplatnu objavu istaknutih oglasa na portalu.

Svi prijedlozi čitatelja o tome čime proširiti profile, kao i upite tvrtki o izradi profila mogu se poslati na mail info AT rep.hr. Profili će uskoro biti trajno istaknuti na naslovnici portala.