Axilis

Axilis je tvrtka specijalizirana za razvoj web i mobilnih softverskih rješenja za klijente, orijentirana prvenstveno na američko tržište.

Aktivni oglasi za posao

Osnovni podaci o tvrtki
Web stranica: https://axilis.com
Godina osnutka: 2011.
Lokacija tvrtke: Zagreb, New York
Prihod: 12mil. kn
Broj zaposlenih: 35
Uprava tvrtke: Bruno Kovačić

Djelatnost tvrtke
Axilis je tvrtka specijalizirana za razvoj web i mobilnih softverskih rješenja za klijente, a orijentirani smo prvenstveno na američko tržište. Tvrtka je dvije godine za redom uvrštena i na Deloitte-ovu listu 50 tehnoloških tvrtki s najbržim rastom u Srednjoj Europi.

Tehnologije
NodeJS, React, React Native, TypeScript, VueJS, ExpressJS, MongoDB, PostgreSQL, Socket.IO, Docker, Kubernetes, C#, .NET Core

Osnovni podaci o atmosferi u tvrtki
Imamo organizacijsku kulturu u kojoj se cijeni timski duh, ali i odgovornost svakog pojedinca za svoj rad. Imamo no-asshole rule, što znači da ne dopuštamo nikome da bude previše bossy ili ne uvažava tuđa mišljenja. Cijenimo kvalitetan feedback i dobar smisao za humor.

Vrlo nam je bitno dijeljenje znanja, stoga svaki četvrtak održavamo interne meetupove. Svake godine organiziramo i Axilis JavaScript School, besplatnu radionicu JavaScripta za studente. Naši zaposlenici predavači su na raznim konferencijama, fakultetima i mentori na studentskim natjecanjima.

Atmosfera je opuštena - imamo movie i game nights, a za višu razinu udobnosti, nabavili smo i kvalitetne papuče za svakoga. Svatko se u uredu može poslužiti besplatnim grickalicama, voćem, sokovima i kavom.

Zapošljavanje
Najviše zapošljavamo softverske inženjere. Proces zapošljavanja je vrlo jednostavan. Prvi krug je obično ili kava upoznavanja ili razgovor, kojeg vode HR i netko od naših seniora. To je prilika se se međusobno bolje upoznamo, saznamo više o kandidatu, kao i on o Axilisu. Kandidat može saznati sve što ga zanima o našem načinu rada, projektima i timu, a mi o kandidatovim interesima, motivima i daljnjim karijernim planovima. Često se upoznajemo i s osobama koje u tom trenutku ne traže novi posao jer smatramo da ćemo tako lakše ostvariti suradnju ako se situacija promijeni u budućnosti. Svi kandidati prolaze i kroz tehnički intervju, dok je zadnji krug upoznavanje s našim CEO-om.

Ako sve prođe dobro, često pozovemo osobu da nam se pridruži na nekom od naših druženja i upozna tim i prije nego što krene raditi. Kako imamo vrlo prijateljsku atmosferu, bitno nam je da se i nova osoba dobro uklopi te da joj prelazak u novu okolinu bude što ugodniji.

Iako naše ljude za rad najviše motivira mogućnost učenja i razvoja, imamo i dodatne benefite. Oni uključuju regres, božićnicu/uskrsnicu, fleksibilno radno vrijeme, mogućnost remote rada, vrhunsku opremu i ured sa stajaćim stolovima, plaćeni parking, besplatne edukacije iz engleskog jezika, besplatno voće, grickalice i piće, timski budžet za zabavu.

Studenti
Ove godine prvi put organiziramo ljetne prakse na kojima će studenti, uz pomoć mentora, imati priliku raditi na izradi web aplikacije i naučiti JS tehnologije. Ako budu uspješni, studenti će imati priliku nastaviti raditi preko studentskog ugovora.

Što se tiče studentskog posla, prethodno iskustvo nije neophodno jer nam je bitniji potencijal - bitno nam je da je osoba dobar inženjer jer se specifične tehnologije onda mogu lako naučiti. Ipak, prednost je ako netko već ima iskustva s tehnologijama koje koristimo, bez obzira je li ih koristila sama za neki osobni projekt ili u sklopu posla / faksa. Ovisno o predznanju, student se polako uključuje na projekt, upoznajući se s tehnologijama koje koristimo i samim projektom.

Uvijek postoji vrijeme za učenje i upoznavanje s novim tehnologijama, ne očekuje se da student odmah sve zna. Studenti sami biraju kada će raditi, ali bitno je da mogu izdvojiti barem 20h tjedno. Naravno, to se ne odnosi na vrijeme ispitnih rokova i sličnih obaveza.

Što su profili tvrtki

Profili tvrtke nova su plaćena usluga na rep.hr-u kojom se tvrtka može predstaviti prvenstveno kako bi zainteresirani zaposlenici mogli doznati više o tvrtki prije nego se jave na natječaje za posao, ali i za sve druge oblike informiranja i prezentiranja tvrtke u IT & web zajednici koja prati portal.

Profili tvrtki rade se prema želji tvrtke, a predložene cjeline su osnovne informacije o tvrtki, informacije o proceduri zapošljavanja, te pitanjima o uvjetima rada programera i uvjetima rada općenito. Logotipi tvrtki koji vode na profile uskoro će biti istaknuti na naslovnici portala.

Tvrtke koje naruče godišnju objavu profila u paketu će dobiti i besplatnu objavu istaknutih oglasa na portalu.

Svi prijedlozi čitatelja o tome čime proširiti profile, kao i upite tvrtki o izradi profila mogu se poslati na mail info AT rep.hr. Profili će uskoro biti trajno istaknuti na naslovnici portala.