Znanstvena radionica - Svemirske tehnologije u RH - Zagreb

19.09.2019 u 09:00
Znanstvena radionica - Svemirske tehnologije u RH - Zagreb

Znanstvena radionica Svemirske tehnologije u RH održat će se 19. rujna 2019. godine na Fakultetu strojarstva i brodogradnje.

Cilj radionice je pokazati zbivanja vezana uz svemir i svemirske tehnologije u Hrvatskoj te identificirati gospodarske potencijale i istraživačke grupe u RH koje su djelatne u području s ciljem koordinacije i možebitnog udruživanja te zajedničkog djelovanja u okviru europskih svemirskih programa, ali i šire (npr. privlačenjem i korištenjem financiranja kroz privatni sektor i sl.).

Cilj radionice je okupiti sudionike koji se bave navedenim područjem u istraživačkom ili gospodarskom sektoru i stvoriti okvir za razmjenu informacija, kako o pojedinim produktima i tekućim istraživanjima znanstvenih skupina i gospodarskih subjekata, tako i o formalnim aspektima uspostave suradnje u okviru EU okvirnih programa, suradnje s ESA-om, ali i drugih natječaja. Poseban fokus radionice bit će posvećen problemima osnivanja i početnih aktivnosti 'start-up' tehnoloških poduzeća u RH i u tom će se smislu iznijeti primjeri pozitivne prakse.

Prijave sudionika primaju se do 13. rujna. 

Lokacija: FSB