Kategorija: Tehno i IT

U tijeku DDoS napad na Inu? | Tehno i IT | rep.hr
Tehno i IT

U tijeku DDoS napad na Inu?

Špes: Država ne prepoznaje potencijal razvoja video igara

Špes: Država ne prepoznaje potencijal razvoja video igara | Tehno i IT | rep.hr

Zanimljivo predavanje Krešimira Špesa održano na Advanced Technology Dayu prije nekoliko dana, poslužilo je kao povod za postavljanje nekoliko pitanja ovom suvlasniku tvrtke Cateia Games.

Koliko su sigurni privatni podaci u Hrvatskoj?

Koliko su sigurni privatni podaci u Hrvatskoj? | Tehno i IT | rep.hr

„Privatni podaci prikupljaju se na svakom koraku“ – rekla je Marija Boban s Pravnog fakulteta u Splitu na današnjeg okruglom stolu organiziranom u sklopu konferencije Privatnost održane u zagrebačkom Hypo centru, upozoravajući da se oni nedovoljno nadziru.

Vlada odabrala krivog "digitalnog šampiona"?

Vlada odabrala krivog \"digitalnog šampiona\"? | Tehno i IT | rep.hr

Opis idealnih osobina koje treba imati "digitalni šampion" i Vladin izbor za navedenu ulogu pokazuje kako Vlada možda nije dobro shvatila što se od nje očekuje.

Darko Parić postao "digitalni šampion"

Darko Parić postao \"digitalni šampion\" | Tehno i IT | rep.hr

Pomoćnik ministra Uprave za e-hrvatsku Darko Parić na današnjoj je zatvorenoj sjednici Vlade imenovan nacionalnim promicateljem digitalnog društva.

KOM 2012: Koji su zahtjevi M2M komunikacije?

Komunikacija M2M (Machine to Machine) podrazumijeva komunikaciju između računala, pametnih mjerila, pametnih senzora ili aktuatora mobilnih uređaja gdje je ljudska intervencija minimalna ili nikakva, a s ciljem stvaranja inteligentnih sustava i aplikacija, rekao je Tonko Kovačević na drugom danu KOM 2012 konferencije održane u Zagrebu.
 

U simulaciji operacija srednjoškolci gameri bolji od liječnika

Srednjoškolci koji igraju video igrice bolji u simulacijama operacija nego sami studenti medicine - otkrili su istraživači Medicinskog fakulteta na Sveučilištu Teksas u Galvestonu

Od sljedeće godine e-upisi u srednje škole

Za upis u srednju školu bit će potrebna samo jedna veza – dobra internetska veza, rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović na predstavljaju novog modela upisa u srednje škole.

Predstavljena nova verzija najjeftinijeg tablet računala na svijetu

Predstavljena nova verzija najjeftinijeg tablet računala na svijetu | Tehno i IT | rep.hr

Indijska vlada je predstavila novu verziju svog tablet računala Aakash koje slovi za najjeftinije računalo na svijetu. Aakash 2 imat će brži procesor, veći zaslon osjetljiv na dodir i dugotrajniju bateriju, a studenti će ga moći kupiti po subvencioniranoj cijeni od 20 dolara.
 

Etiopska djeca hakirala tablet

U sklopu projekta "Jedno dijete po računalo" dijele se Motorola Xoom tableti, a osnivač projekta, Nicholas Negroponte ispričao je vrlo zanimljivo iskustvo iz Etiopije u kojemu su djeca bez pomoći u pet mjeseci hakirala tablet kako bi omogućili rad fotoaparata.

Europski fondovi mogu financirati inovacije u hrvatskom zdravstvu

Europski fondovi mogu financirati inovacije u hrvatskom zdravstvu  | Tehno i IT | rep.hr

"Važnost inovacija u održivim zdravstvenim sustavima uz mogućnost financiranja iz EU fondova" naziv je okruglog stola održanog danas u zagrebačkom klubu Matis u organizaciji tvrtke Philips i Nizozemskog veleposlanstva.  

Objavi oglas

Procedura je jednostavna – dovoljno je poslati logo tvrtke i sadržaj oglasa na posao@rep.hr i isti ćemo objaviti tijekom toga ili sljedećeg dana.