HZZ nudi softver za profesionalnu orijentaciju

Hrvatski zavod za zapošljavanje na svojim web stranicama ponudio je program Moj izbor namijenjen profesionalnom usmjeravanju učenika, studenata, nezaposlenih i svih drugih zainteresiranih za informacije o zanimanjima.

Program je besplatan za krajnje korisnike, dok institucije koje ga koriste moraju platiti licencu na određeni vremenski period.

Program Moj izbor ima tri osnovne funkcije: pretraživanje informacija o 300 različitih zanimanja, pretraživanje informacija o mogućnostima obrazovanja na području Republike Hrvatske te mogućnost testiranja interaktivnim upitnikom samoprocjene interesa.

U Republici Hrvatskoj trenutno je u uporabi treća verzija Programa s 308 opisa zanimanja. Program se primjenjuje u svim područnim službama HZZ-a i u oko 70 obrazovnih i drugih institucija na području Republike Hrvatske. Uporaba Programa, osim u školama, opravdana je i u drugim obrazovnim institucijama, na fakultetima, institucijama za obrazovanje odraslih, udrugama i ostalim pružateljima usluga profesionalnog usmjeravanja, budući da je namijenjen širokoj populaciji korisnika.

Više na stranicama HZZ-a.