Sense Consulting i Ruđer Inovacije dogovorili dugoročnu suradnju

Potpisivanjem sporazuma o poslovnoj suradnji, tvrtke Sense Consulting i Ruđer Inovacije uspostavljaju suradnju na zajedničkim projektima u sektoru istraživanja, razvoja i komercijalizacije inovacija.

Zajednički će surađivati na razvoju inovacija hrvatskih znanstvenika i razmjeni znanja s ciljem bolje međunarodne komercijalizacije inovacija.

Sense Consulting će u sklopu svoje profesionalne domene aktivno raditi na komercijalizaciji inovativnih proizvoda i usluga, pronalasku potencijalnih klijenata i kupaca, na promociji investicija i izvoza te na pronalasku partnera i financiranju projekata iz međunarodnih fondova. Pored toga će pružati usluge analize tržišta i poslovnih prilika, kao i savjetovanja u kvalitetnom upravljanju projektima i poboljšanju učinkovitosti poslovanja.

Vedran Antoljak, direktor Sense Consultinga izrazio je svoje zadovoljstvo sporazumom te je istaknuo kako zajednički nastup i usluge poslovnog savjetovanja mogu značajno pomoći tvrtkama poput Ruđer Inovacija kako bi portfelj, usluge i inovativni potencijal zajednički kvalitetnije pozicionirali na globalnom tržištu. „Naša tvrtka kontinuirano radi na unapređenju svojih usluga na području komercijalizacije inovacija i izrade poslovnih modela za tvrtke koje svoje poslovanje temelje na inovativnim proizvodima. Stoga nam je drago što smo prepoznali zajednički interes koji doprinosi komercijalizaciji inovativnih rješenja ključnih za razvoj hrvatskog gospodarstva“- istaknuo je Antoljak.

Ruđer Inovacije će sa svoje strane raditi na pronalaženju i procjeni intelektualnog vlasništva te pripremi inovacija za komercijalizaciju, uključujući i odabir najprikladnijeg oblika zaštite intelektualnog vlasništva te po potrebi zajedno sa Sense Consultingom raditi na pojedinim oblicima komercijalizacije. Jedna od zadaća Ruđer Inovacija odnosi se i na pronalaženje dodatnih izvora financiranja inovacija, zaključivanje poslovnih ugovora te savjetovanje o transferu tehnologije.

Domagoj Oreb, predsjednik Uprave tvrtke Ruđer Inovacije izjavio je da je tvrtka prepoznala potrebu za suradnjom i zajedničkim nastupom uz pomoć konzultantskog iskustva kako bi svojim inovativnim projektima zajednički olakšali izlazak na regionalno i svjetsko tržište. „Želja nam je da naša tvrtka postane vodeća organizacija za procjenu, zaštitu i komercijalizaciju intelektualnog vlasništva u Hrvatskoj, a koja djeluje na  globalnom tržištu. Pored toga, nastojimo osigurati financijska sredstva za potporu budućih istraživanja i daljnjeg razvoja te vjerujemo kako će nam suradnja s tvrtkom Sense Consulting u tome značajno pomoći“ – istaknuo je Oreb.

Ruđer inovacije surađuju s relevantnim međunarodnim institucijama te prate aktualna kretanja na području zaštite i komercijalizacije intelektualnog vlasništva. Suradnja s tvrtkom Sense Consulting dodatno otvara mogućnost promocije gospodarstva znanja i primjene tehnologije i inovacija u svakodnevnom poslovanju. Pored toga, inovacije direktno utječu na konkurentnost što se posebno pokazuje važnim u vrijeme aktualne gospodarske krize.