CROZ, Tau on-line i Klising na popisu najbrže rastućih IT tvrtki

CROZ, Tau on-line i Klising na popisu najbrže rastućih IT tvrtki

CROZ, Tau on-line i Klising Tri su hrvatske tvrtke koje su se plasirale na listu 50 tehnoloških tvrtki s najbržim rastom na području Srednje Europe, dok je u podkategoriji “Zvijezde u usponu” hrvatska tvrtka Multicom osvojila prvo mjesto.

CROZ je uz rast od 691 posto zauzeo 17. mjesto, Tau on line 23. mjesto uz rast od 622 posto, a Klising 40. mjesto uz rast od 370 posto. Vodeću poziciju na Deloitteovom natječaju osvojila je poljska internet kompanija Netmedia, koja je u proteklih pet godina ostvarila impresivan rast od 7200 posto.

Projekt Technology Fast 50 u Hrvatskoj je pokrenut prošle godine, dok se na području Srednje Europe provodi već desetu godinu. Fokusira se na tehnološki sektor, identificirajući tvrtke s područja Srednje Europe s najbržim rastom tijekom proteklih pet godina, a rangira 50 najbržerastućih tehnoloških tvrtki u Češkoj, Mađarskoj, Letoniji, Estoniji, Litvi, Poljskoj, Slovačkoj, Bugarskoj, Rumunjskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini 

Posebne kategorije u natječaju su “Zvijezde u usponu”, mlade tvrtke s brzim rastom koje posluju kraće od pet godina, te “Velikih pet”, nova kategorija u kojoj su uvrštene tvrtke čiji su prihodi u 2008. bili veći od 25 milijuna eura.

Tablice s poretcima možete vidjeti na sljedećim linkovima
50 tehnoloških tvrtki s najbržim rastom u srednjoj Europi
Zvijezde u usponu i Velikih pet