Kregar i Srića ipak zajedno na izbore

Profesori Velimir Srića i Josip Kregar ipak su udružili snage i odabrali zajednički izlazak na zagrebačke lokalne izbore - objavili su na pješačkom mostu na Savi u nedjelju - poručivši kako grad Zagreb treba dobre upravitelje, a ne loše gospodare.

Ova dva kandidata čiji izlazak je prvi u Hrvatskoj najavio baš portal rep.hr odlučili su kako će Kregar ostati kandidat za gradonačelnika, a Srića kandidat za predsjednika gradske skupštine.

Profesor Srića je predstavio je Inicijativu Nade s kojom je krenuo u izbornu utrku te, kao ekonomski stručnjak, progovorio o tome kako sadašnji gradski vlastodršci loše upravljaju novcem građanki i građana Grada Zagreba. Naglasio je da Grad Zagreb ima najvišu stopu prireza u Hrvatskoj, da se razni čudni projekti, kao „zlatni WC-i“ te kampanje navodne oporbe sadašnjih gradskih gospodara, financiraju novcem koji se svakoga mjeseca uzme iz plaća Zagrepčanki i Zagrepčanaca.

Profesor Kregar je naglasio da od danas više nitko ne može reći da nema za koga glasati na predstojećim izborima. Naše je objedinjavanje snaga i potencijala odgovor na pasivnost biračica i birača u Gradu Zagrebu te alternativa svim političkim opcijama koje nisu dovoljno odlučne uhvatiti se u koštac s korupcijom i poslovima kod kojih grad, kao zajednica, nema nikakve koristi, poručio je Josip Kregar.

Nakon razmjene majica na kojima je jedan drugom obećavaju dati glas, Velimir Srića je potpisao Etički kodeks koji možete pronaći na kregar.org. Na taj se način, kao što je to Josip Kregar učinio prošle nedjelje, obvezao da u utrku ulazi čistih ruku i da će mu, nakon pobjede, kada preuzme odgovornost upravljanja Gradom Zagrebom, ruke ostati čiste.

Ekskluzivno: Srića se vraća u politiku, Kregar hoće gradonačelničku fotelju

Velimir Srića najavio je na nedavnom predavanju u Europskom domu svoj veliki povratak u politiku, a u prilog toj izjavi ide i sastanak održan u subotu na Pravnom fakultetu, na kojem su zbog dogovora o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima uz Sriću sudjelovali Josip Kregar, Igor Rađenović i mnogi drugi.

Srića predstavio Inicijativu nade

Kandidat za gradonačelnika Velimir Srića predstavio je danas u Europskom domu svoj pokret Inicijativa nade s kojim izlazi za zagrebačke lokalne izbore u nadi da će se konačno promijeniti način upravljanja gradom.