Mladen Pasarić na čelu riječke zračne luke

Dosadašnji rukovoditelj radne jedinice Promet Mladen Pasarić imenovan je novim direktorom Zračne luke Rijeka na mandat od četiri godine, dok je s te funkcije opozvan dosadašnji direktor Mario Pašćenko.

Te je odluke na današnjoj sjednici jednoglasno donijela Skupština Zračne luke Rijeka kojom je ispred Republike Hrvatske kao većinskog vlasnika od 55 posto predsjedavao Željko Tufekčić, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Time je Skupština prihvatila prijedlog Nadzornog odbora koji je dao inicijativu za opoziv direktora, nakon čega je raspisan javni natječaj za izbor novog čelnog čovjeka Zračne luke Rijeka.

Skupština Zračne luke Rijeka donijela je zaključak kojim od novog direktora traži da do redovite Skupštine izradi analizu poslovanja i plan razvoja tog trgovačkog društva za sljedeće mandatno razdoblje.

Također, Skupština je Nadzornom odboru dala preporuku da s direktorom zaključi ugovor o radu prema kojem mu plaća ne bi prelazila 15 tisuća kuna neto, što je znatno smanjenje od oko 22 posto.