Konačna verzija Internet Explorera 8 od danas dostupna na Internetu

Microsoft je na svom službenom blogu objavio da će danas korisnicima ponuditi na download konačnu verziju Internet Explorera 8 - po zastupljenosti najpopularnijeg internet preglednika.

Download na 25 jezika postat će dostupan tijekom dana, a korisnicima koji imaju uključenu automatsku nadogradnju ova će se verzija preglednika instalirati automatski.

Microsoft je istovremeno objavio i izvještaj kompanije NSS Labs, koji pokazuje da je IE8 RC1 (posljednja verzija preglednika prije konačne, službene verzije, koja se nudi korisnicima na testiranje) značajno sigurniji za surfanje internetom od konkurentskih programa (Mozilla Firefoxa ili Opere). Testiranje se odnosi isključivo na obranu od malware prijetnji, a porazno je što se dosadašnji proizvod Microsofta, Internet Explorer 7 nalazi na uvjerljivo posljednjem mjestu.

Google se uključio u rat protiv monopola Internet Explorera

Google je odlučio pridružiti se istrazi Europske komisije protiv Microsofta te je odlučio ponuditi dodatne argumente o tome narušava li Internet explorer tržišno natjecanje svojom monopolističkom pozicijom, piše Timesonline.co.uk