Google pregovara o kupnji Twittera

Google pregovara o kupnji Twittera objavio je Washington Post pozivajući se na glasine iz dva izvora bliska progovorima.

Cijena o kojoj se pregovara nije poznata, ali se pretpostavlja da bi morala biti veća od 250 milijuna dolara koliko su iznosila nedavna ulaganja u Twitter.

Twitter je inače odbio Facebookovu ponudu od pola milijarde dolara danu prije nekoliko mjeseci, no ponuda se dijelom temeljila na Facebookovim precijenjenim dionicama dok je Google spreman platiti gotovinom i/ili dionicama koje se vrednuju na burzi pa odgovaraju gotovini, zbog čega ponude nisu usporedive.

Prema nekim tvrdnjama Googleov motiv za kupnju Twittera je u pretraživanju s obzirom da posjeduju "ključeve" za najbolje pretraživanje baza podataka u realnom vremenu.

Vlasnici Twittera Evan Williams i Biz Stone već su surađivali s Googleom kad su im prije pet godina prodali servis Blogger.

Prema drugim informacijama, postoji i mogućnost da pregovori ne završe prodajom, već suradnjom na izradi Googleovog pretraživača u realnom vremenu.