Nanobit

Nanobit je tvrtka specijalizirana za razvoj mobilnih aplikacija i igara.

Osnovni podaci o tvrtki 
Web stranica: http://www.nanobit.co/
Godina osnutka: 2008.
Lokacija: Radnička Cesta 37b, 10 000 Zagreb
Prihod: 58 mil. kn (2017)
Broj zaposlenih: 110
Uprava tvrtke: osnivači i direktori Alan Sumina i Zoran Vučinić

Djelatnost tvrtke
Glavna djelatnost: Razvoj mobilnih igara
Osnovala su nas dvojica ambicioznih i kreativnih programera 2008. godine, a danas brojimo više od 100 zaposlenika koji su svi stručnjaci u svojem području. Cilj je zajednički – kreirati najzabavnije mobilne igre. Orijentirani smo na međunarodno tržište te 100 posto prihoda proizlazi iz izvoza. Uz središnji ured u Zagrebu, imamo i ured u Budimpešti. Politika tvrtke je da cijenimo osobnu odgovornost, timski rad i work-life ravnotežu. Od osnutka, osvajamo i brojna priznanja i nagrade, pa smo tako 2017. osvojili Digital Takeover Business Leaders priznanje, za dostignuća u području gaminga kao izvoznog proizvoda jedina smo hrvatska firma koja je dospjela na popis najbrže rastućih tvrtki Financial Timesa, a u prosincu 2017. na popis najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Technology Fast™ 500 Europe (EMEA) 2017.
Primjeri projekata: My Story: Choose Your Own Path, My City, Hollywood Story, Fashion City 2, Fashion Design World, Chef Town, Superstar Life i drugi
Događaji: Svake godine imamo nekoliko obaveznih događaja, koje ne propuštamo! Božićnu zabavu, team building putovanja i Game Jam - interno natjecanje u kreiranju mobilnih igara, prilikom kojeg se zaposlenici imaju priliku upoznati sa svim fazama kreiranja igre, neovisno o području stručnosti. Zaposlenicima osiguravamo i profesionalni razvoj kroz odlaske na usavršavanja i konferencije, ali i kroz internu edukaciju „Nanobit Academy“, Tech i Art Talks, gdje kroz predavanja stručnjaka zaposlenici usvajaju nova znanja. 
Naravno, imamo i veliki broj „slatkih“ događaja, pa tako svake godine imamo Welcome Summer Cake Day!

Tehnologije
iOS, Android, Unity framework, Python, Go, Redis, Riak, Elasticsearch, InfluxDB, Docker, After Effects, Spine, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop
Metodologija: agilne metodologije (npr. SCRUM, Kanban)

Atmosfera
Prosječna dob: 28
Korporativna kultura: Moto firme je Crafting bits of fun a toga se pridržavamo i u radu i u korporativnoj kulturi. Cilj nam je da se sav posao napravi izvrsno, ali u zabavnom i poticajnom okruženju. Opuštena i stimulativna radna atmosfera, temeljena na timskom radu, fokusu na zajedničke ciljeve i uvažavanju različitih stavova i mišljenja. Družimo se unutar i izvan radnog vremena, igrajući društvene igre, sudjelujući na karaokama ili rock band druženjima i zajedničkim filmskim večerima. Nanobit kuhinja Nanobit timu nudi širok spektar zdravih grickalica, voća, kave, čajeva i ostalih delicija. Pauza za ručak traje jedan sat (12 – 13h) te većina zaposlenika ovu pauzu koristi u zajedničkim prostorijama poput kuhinje, Play Station sobe, VR sobe ili pak igrajući ping-pong. 

Zapošljavanje
Profili ljudi:
programeri (game developeri i server developeri), ilustratori, dizajneri, game testeri, analitičari podataka… tražimo različite profile, s različitim obrazovanjem i iskustvima, važno nam je da osoba voli svoj posao i da kroz zadatke pokaže što može!
Broj novozaposlenih u prethodnoj godini: 32
Opis procedure zapošljavanja: Za svaku poziciju kandidati rješavaju barem jedan set zadataka koji realistično prikazuju poziciju na kojoj bi radili, kako bismo mi stekli dojam o njihovim znanjima i sposobnostima, a kandidat imao uvid u poziciju. U sklopu selekcijskog postupka osoba može očekivati i dva selekcijska intervjua kroz koje je zagarantirano da ćemo mi bolje upoznati kandidata, ali još važnije, da će kandidat upoznati nas – i onda donijeti odluku želi li se pridružiti našem timu! 
Dodatni benefiti: Klizno radno vrijeme, plaćen prijevoz, subvencionirano članstvo u teretanama, bonus pri rođenju djeteta, besplatno voće, grickalice i topla i hladna pića, Casual srijeda, plaćeni slobodni dani za promociju diplome i slično. 

Studenti
… su nam jako važni i tretiramo ih kao i zaposlenike koji rade na ugovor o radu. Studente zapošljavamo posredstvom Student Servisa, a omogućeni su im prilagođeni uvjeti rada i fleksibilnost koja se bazira na dogovoru s nadređenom osobom u skladu sa studentskim obavezama. Studenti sudjeluju u svim društvenim događanjima u tvrtki, a mogu raditi u svim timovima u Nanobitu. Česti su i posjeti studentskih organizacija koje ugostimo uz predavanje ili radionicu uz uvid u rad Nanobita. Udruga eStudent nagradila nas je i imenovala Prijateljem studenata. 
Studentske prakse su također moguće u Nanobitu, a trudimo se dobro ih organizirati ih tako da se naši praktikanti vrate na fakultet s novim znanjima i iskustvima, koja će im koristiti u daljnjem razvoju karijere.

Što su profili tvrtki

Profili tvrtke nova su plaćena usluga na rep.hr-u kojom se tvrtka može predstaviti prvenstveno kako bi zainteresirani zaposlenici mogli doznati više o tvrtki prije nego se jave na natječaje za posao, ali i za sve druge oblike informiranja i prezentiranja tvrtke u IT & web zajednici koja prati portal.

Profili tvrtki rade se prema želji tvrtke, a predložene cjeline su osnovne informacije o tvrtki, informacije o proceduri zapošljavanja, te pitanjima o uvjetima rada programera i uvjetima rada općenito. Logotipi tvrtki koji vode na profile uskoro će biti istaknuti na naslovnici portala.

Tvrtke koje naruče godišnju objavu profila u paketu će dobiti i besplatnu objavu istaknutih oglasa na portalu.

Svi prijedlozi čitatelja o tome čime proširiti profile, kao i upite tvrtki o izradi profila mogu se poslati na mail info AT rep.hr. Profili će uskoro biti trajno istaknuti na naslovnici portala.