Mediji osim na helikopter s močvarom nasjeli i na priču o porno bolnici

Preuranjene prvotravanjske šale ove godine su se pokazale izrazito uspješnima - te su svi vodeći hrvatski portali nenamjerno objavili barem jednu krivu vijest.

Vijest o hotelikopteru o kojem smo već pisali u članku Jutarnji i 24 sata nasjeli na priču o hotelu helikopteru u međuvremenu je objavio i Večernji list, kojem također nije bilo čudno kako netko gradi helikopter hotel koji - kako se da pročitati na originalnim stranicama o "projektu" - između ostalog sadrži i japanski park s močvarom.



Druga preuranjena prvotravanjska šala internetom kruži već neko vrijeme, ali je u hrvatske medije dospjela 31. ožujka. 24 sata, Jutarnji i Index objavili su priču o kineskoj bolnici u kojoj donatorima sperme "pomažu" medicinske sestre pri čemu im još i plaćaju. Pažljiviji pregled interneta pokazao je kako se radi o još jednoj izmišljenoj priči koju je u kineskom tisku demantirala i bolnica iz priče.

Osim ovih nenamjernih i preuranjenih šala, danas nas čekaju i namjerne, pa je tako Business.hr objavio članak o posjetu premijera Sanadera redakciji, Večernji članak o Rihanninom premlaćivanju Dannyja De Vita, a Youtube.com je odlučio video isječke prikazivati okrenute naopako, uz objašnjenje kako preporučuju okretanje monitora, glave ili selidbu u Australiju.

Jutarnji i 24 sata nasjeli na prvotravanjsku šalu o hotelu helikopteru

Prvotravanjske šale započele su i prije prvog travnja ove godine, pa su tako Jutarnji list i 24 sata nasjeli na šalu iz svjetskih medija o nepostojećem hotelu helikopteru te je objavili na svojim portalima.