Sponzorirani članak: ERP rješenja Omega softwarea podržavaju rast tvrtki klijenata

Poslovna informacijska rješenja tvrtke Omega software podržavaju rast tvrtki - dugogodišnjih klijenata koji se bave trgovinom (veleprodajom i maloprodajom), distribucijom, uslugama i proizvodnjom.

Na području ERP rješenja, Omega software jedna je od vodećih domaćih informatičkih tvrtki koja se bavi razvojem i implementacijom rješenja Imperios, razvijenog u potpunosti i isključivo od strane domaćih stručnjaka. U Omega software to smatraju jednom od ključnih prednosti jer omogućuje veliku fleksibilnost prilikom prilagodbe postojećeg rješenja potrebama korisnika. Imperios je poslovno rješenje koje pruža cjelovitu informatičku infrastrukturu za podršku, praćenje i upravljanje poslovanjem.

Otprilike 90% klijenata čine najveća i velika poduzeća prema broju zaposlenih i prihodima te zapošljavaju preko 35 000 ljudi koji u svom svakodnevnom radu koriste IT rješenja Omega software.

Preko 24% od ukupnog broja klijenata po djelatnosti su iz područja maloprodaje i veleprodaje te je važno istaknuti 16% iz IT sektora što nedvojbeno pokazuje povjerenje koja Omega software uživa kod tvrtki u svom sektoru te ističe kvalitetu njenih usluga koja je prepoznata unutar IT sektora. 

U 2007. godini ukupan prihod svih klijenata Omega softwarea unutar Hrvatske iznosio je preko 2,5 milijarde eura. U posljednjih nekoliko godina neki od velikih klijenata bili su uvršteni među 500 najboljih tvrtki u Hrvatskoj i to su redom Zagrebački holding, Hrvatska kontrola zračne plovidbe, M San Grupa, King ICT i Fero-Term.

Jedan od najznačajnijih klijenata, M SAN Grupa d.d. - najveći je distributer informatičke opreme i softvera u Hrvatskoj, cijelo poslovanje kao i poslovanje cijele svoje grupacije koja se proteže u zemljama regije bazira na ERP rješenju Imperios. M SAN Grupa od 2004. do 2007. godine bilježi rast od 114%, a za zadnje razdoblje za koje postoji financijsko izvješće ostvarila je rast prihoda od 23% (od 9 mj/2007 do 9 mj/2008). U posljednjih nekoliko godina M SAN Grupa uvijek je pozicionirana pri vrhu ljestvice najuspješnijih tvrtki u Republici Hrvatskoj.



*Grafički prikaz rasta prihoda M San Grupe

I drugi stalni klijenti Omega softwarea su u posljednje dvije godine ostvarili zamjetan rast godišnjih prihoda. Primjerice tvrtka pružatelj „broadband” rješenja i usluga poslovnim korisnicima Metronet telekumunikacije d.d., korisnik je Imperios rješenja od 2006. godine te je od 9mj/2007 do 9mj/2008 godine zabilježila rast prihoda od 126%, a posebno je važno istaknuti godišnji rast iz 2006. u 2007. godinu od čak 393%. Fero-Term maloprodaja d.o.o., najveći domaći dobavljač robe iz asortimana centralnog grijanja, vodovodnog materijala, sanitarija, keramičkih pločica, klimatizacije i kupaonske opreme u istom je periodu ostvario rast od 22%, a mobilni operater Tele2 d.o.o. vrlo značajan rast od ukupno 54%. Spomenute tvrtke imaju i odlične pokazatelje o novostvorenoj vrijednosti što predstavlja zbroj bruto dobiti i svih bruto plaća u protekloj godini – sve gore spomenute tvrtke imale su rast između 20% i 40% u 2008. u odnosu na 2007. godinu. Novostvorena vrijednost u velikoj mjeri odgovara pojmu dodane vrijednosti koju tvrtke stvore u godinu dana. Ona je zapravo doprinos svakog poduzeća u hrvatskom BDP-u.



*Grafički prikaz rasta prihoda tvrtki klijenata Omega software

Ruđer Inovacije d.o.o. jedan je od novijih klijenata tvrtke Omega software (od početka 2008. godine). Njihov portfelj je u 2008. godini brojio preko 80 zanimljivih inovacija od kojih su 32 patentne prijave. Obzirom na 2006. godinu kada je bilo evidentirano tek 3 patentne prijave, ovaj rast ukazuje na vrlo pozitivne pomake te jačanje svijesti o inovacijama i intelektualnom vlasništvu. 

Dugogodišnji klijent, Zekić grupacija, dosegnula je čvrstu vodeću poziciju u svojoj djelatnosti na hrvatskome tržištu te je u protekloj godini bila uvrštena u publikaciju u organizaciji WLW-a i časopisa Lider pod nazivom Naj Hrvatska tj. među 555 poslovno izvrsnih tvrtki prema BEX (Business excellence indeks) modelu mjerenja poslovne izvrsnosti koji uključuje profitabilnost, stvaranje vrijednosti, likvidnost i financijsku snagu. Omega software je s visokim 56. mjestom na ljestvici poslovno izvrsnih tvrtki također uvrštena u publikaciju. 

Jedan od istaknutih ciljeva Omega software u narednim godinama je daljnje podržavanje rasta klijenata te nastavak trenda povećanja impresivnih brojki vezanih za rast prihoda kao i omogućavanje još veće fleksibilnosti korištenja njenih poslovnih rješenja.