Googleov Chrome zamijenit će Windowse

Rat između Microsoft i Googlea tek će se zahuktati kad Windowsi dobiju konkurenciju u operativnom sustavu Google Chrome OS, piše PC Magazine.

Googleov open source projekt pobijedit će Windowse XP i Windowse 7 cijenom i manjim hardverskim zahtjevima, ali je još rano govoriti o tome koliko će biti popularan među korisnicima.

Prema navodima s Googleovog službenog web bloga, sučelje neće biti nametljivo, a većinu korisničkog iskustva zauzima Internet. Dosta pozornosti posvetit će se sigurnosnim pitanjima kao i kod Chrome pretraživača, kako se korisnici ne bi trebali gnjaviti brigom o virusima i drugim problemima.

Prema najavama, strpljivost će biti potrebna - laptopi koji rade na Chromeu pojavit će se tek u drugoj polovici 2010. godine.

Druga današnja novost vezana uz Google je uklanjanje oznake "beta" iz Googleovih servisa poput Gmaila, Gcalendara i drugih, što bi moglo privući poslovne korisnike.

Google se uključio u rat protiv monopola Internet Explorera

Google je odlučio pridružiti se istrazi Europske komisije protiv Microsofta te je odlučio ponuditi dodatne argumente o tome narušava li Internet explorer tržišno natjecanje svojom monopolističkom pozicijom, piše Timesonline.co.uk

Došao Bing - microsoftov odgovor na Google

Microsoft je pokrenuo tražilicu Bing koja na prvi pogled gotovo da i nema veće razlike u odnosu na Google.

Bing je samo jedno oružje u ratu Googlea i Microsofta

Microsoftova nova tražilica Bing dosta brzo povećava svoj udio na tržištu te je u prošlom radnom tjednu 12,1 posto Internet pretraga u SAD-u obavljeno preko nje, javlja Reuters.