Prometne informacije za vikend 19. do 22. lipnja

Kako će mnogi građani produženi vikend 19. do 22. lipnja iskoristiti za putovanja, donosimo korisne informacije o stanju na cestama iz članka koji je danas objavio HAK.  

Najzanimljivijima se čine informacije o tome kako je nedavno na autocesti A1 na ulasku u Zagreb (nekoliko kilometara prije Lučkog) otvorena naplatna postaja Demerje, na kojoj je naplata cestarine moguća isključivo karticama ili ENC uređajem koji je obavezno staviti na vjetrobransko staklo, te ona o tome kako u 17:45 u Zagreb slijeće kineski predsjednik Hu Jiantao, zbog čijeg prolaska će neke prometnice kraće vrijeme biti blokirane.

Gust promet očekuje se danas u smjeru mora, te u nedjelju i ponedjeljak popodne u smjeru većih gradova, a posebno Zagreba.

Što se informacija za 19. lipnja tiče, vrijedi sljedeće:

Na riječkoj obilaznici, vozi se jednim trakom kroz tunel Škurinje 2 na zapadnom ulazu u smjeru Zagreba, a zatvoreni su zaustavni i vozni traci od nadvožnjaka Lenci do izlaznog kraka čvora Rujevica, također u smjeru Zagreba.

Na zagrebačkoj obilaznici (A 3), kod čvora Buzin, od 25. do 27. km, prometuje se dvosmjerno, južnom stranom kolnika, zbog radova na sanaciji nadvožnjaka „Klara“.

Zbog razminiranja do 18 sati zatvorena je dionica državne ceste D 517, Petlovac-Beli Manastir. Vozila se propuštaju po 15 minuta prije punog sata.

Do 19 sati, na nekoliko dionica „stare“ karlovačke ceste, između Karlovca i Lučkog, vozi se naizmjence, jednim trakom. Vozače molimo za strpljenje.

Za sav promet zatvorena je državna cesta D 56 na dionici: grad Skradin-križanje s prilaznom cestom za A1, na predjelu od uljare „Laća“ do skretanja za Bićine. Obilazak: D 56 (čvor Skradin)-LC 65026 (Pamućari)-ŽC 6074 (Plastovo)-ŽC 6075 (Dubravice)-D 56 (Skradin).

Do 31. srpnja, za sav promet bit će zatvorena državna cesta D 35 na dionici Novi Golubovec-Švaljkovec (preko Veternice). Obilazak je: Novi Golubovec-Zlatar-Zlatar Bistrica-Hum Lug-Švaljkovec-Krapina ili Zabok. 

Do 4. kolovoza, zbog radova, promet teretnih vozila zabranjen je na dionici državne ceste D515 Markovac Našički- Bračevci (autobusi prometuju nesmetano). Obilazak je: od križanja državnih cesta D2 i D515 u Martinu-D 2-Osijek-D 7-Đakovo-D38-Ruševo (Slavonski Brod i Požega) i obrnuto.

Do 18. rujna u vremenu od 5 do 8 sati (samo radnim danom), zbog radova na izgradnji punog profila Istarskog ipsilona bit će zatvorene dionice Višnjan-Medaki i Vodnjan jug–Pula. Obilazak je županijskom cestom ŽC 5042 preko Tićana odnosno državnom cestom D 21. 

Zbog sanacije tunela Žutica na D 1, zatvorena je dionica između Đurmanca i Podgore Krapinske. Obilazak za osobna vozila: ŽC 2098 od Đurmanca do križanja s državnom cestom D 207 u Krapini do D 1. Obilazak za teretna vozila do 3,40 m širine i 4,40 m visine, autocestom A 2 do D 1. Obilazak za teretna vozila šira od 3,40 m i viša od 4,40 m preko drugih graničnih prijelaza.

Do 15. studenog 2009. (od ponedjeljka do subote) od 8 do 14, te od 16 do 19 sati, privremeno će biti zatvorena dionica ŽC 5169 Bjelopolje-Donji Lapac. Obilazak je: D 1 Bruvno-Mazin-Dobroselo-D. Lapac.