Koncert za slobodu medija odgođen zbog kiše

Loša vremenska prognoza za subotu 12. rujna 2009. godine razlog je otkazivanja koncerta Probudi se, koji se u organizaciji Hrvoja Appelta trebao održati na Bundeku.

Uz koncert se trebala održati i izložba, te dodjela nagrada Guščje pero, koji su također pomaknuti za neki drugi još neodređeni termin.

Voditelji programa trebali su biti Bijele udovice, a izvođači Edo Maajka, Frenkie, Nered i Stoka, Martina Vrbos i Mandril, dok se organizator ispričao TBF-u, Elementalu i Connectu zbog navođenja imena tih grupa na letcima na koncert. Prema informacijama koje smo dobili od Appelta i od Luke Barbića iz TBF-a problem je nastao u terminima kad je koncert dogovoren bez prethodne provjere s grupama.

Inače, vrijedi spomenuti kako je Appeltreport raspisao nagradu od 100.000 kuna za informaciju o napadačima i naručiteljima napada na novinara Dušana Miljuša. Na naš upit o izvoru sredatava za tu nagradu, Appelt je odgvoorio kako su sredstva dijelom osobna a dijelom donirana, te će popis donatora naknadno biti objavljen na portalu.

Hrvoje Appelt hrabro otkrio veze kriminala, vlasti i EPH

Niz primjera očite korupcije i sprege državnog vrha i medija po pitanju prikrivanja iste istaknuo je novinar Hrvoje Appelt na sjednici Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije, što je u medijima prošlo gotovo neprimjećeno.

Hrvoje Appelt pokrenuo projekt "STOP napadima na novinare"

Novinar Hrvoje Appelt koji je nedavno dobio otkaz te je javno svjedočio o sprezi politike i kriminala, pokrenuo je projekt čiji je cilj zaustaviti daljnje napade na novinare.

Hrvoje Appelt organizira koncert i dodjelu nagrade Guščje pero

Projekt istraživačkog novinara Hrvoja Appelta napadi-na-novinare.com čije smo osnivanje pravovremeno najavili na portalu rep.hr redovito obavještava o svim događajima vezanima uz napade na novinare, a za rujan priprema i koncert na kojem će se dodijeliti nagrada "Guščje pero" namijenjena novinarima, fotografima i snimateljima koji su pridonijeli promicanju slobode, te u svom radu bili izloženi prijetnjama, odmazdama, otkazima i ostalim vrstama mobbinga.