Hrvoje Appelt organizira koncert i dodjelu nagrade Guščje pero

Hrvoje Appelt organizira koncert i dodjelu nagrade Guščje pero

Projekt istraživačkog novinara Hrvoja Appelta napadi-na-novinare.com čije smo osnivanje pravovremeno najavili na portalu rep.hr redovito obavještava o svim događajima vezanima uz napade na novinare, a za rujan priprema i koncert na kojem će se dodijeliti nagrada "Guščje pero" namijenjena novinarima, fotografima i snimateljima koji su pridonijeli promicanju slobode, te u svom radu bili izloženi prijetnjama, odmazdama, otkazima i ostalim vrstama mobbinga.

Na koncertu koji će se održati 12. rujna na Bundeku, bez naknade će nastupiti Nered i Stoka, Edo Majka, Elemental, Connect, TBF i Martina Vrbos, a postoji mogućnost da če se nakon njega održati i drugi koncert u Rijeci.

Od 2. srpnja ove godine pokrenuta je i sms linija za prikupljanje pomoći za projekt napadi-na-novinare.com, te je na web stranici moguće vidjeti priljev i odljev prikupljenih sredstava. Tijekom srpnja tako je prikupljeno 10.391 kuna i 32 lipe, dok je potrošeno nula kuna. Ukoliko želite pomoći projektu, 3,66 kuna (PDV uključen) možete donirati na način da sms sa sadržajem SLOBODA pošaljete na broj mobitela 66478.

Više o ranijem djelovanju neovisnog novinara Hrvoja Appelta možete pročitati u vezanim vijestima.

Hrvoje Appelt hrabro otkrio veze kriminala, vlasti i EPH

Niz primjera očite korupcije i sprege državnog vrha i medija po pitanju prikrivanja iste istaknuo je novinar Hrvoje Appelt na sjednici Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije, što je u medijima prošlo gotovo neprimjećeno.

Hrvoje Appelt pokrenuo projekt "STOP napadima na novinare"

Novinar Hrvoje Appelt koji je nedavno dobio otkaz te je javno svjedočio o sprezi politike i kriminala, pokrenuo je projekt čiji je cilj zaustaviti daljnje napade na novinare.