Koje fakultete su završili vodeći gradonačalnički kandidati?

Koje fakultete su završili vodeći gradonačalnički kandidati?

Svi vodeći kandidati i njihovi oponenti u deset najvećih hrvatskih gradova s izuzetkom Željka Keruma imaju diplomu nekog fakulteta, a po struci su najbrojniji pravnici, liječnici i ekonomisti.

Među 20 kandidata tako njih sedam ima završen pravni fakultet, četiri medicinski, tri ekonomski, dva filozofski, a tu su još političke znanosti, veterina i defektologija.

Donosimo pregled zanimanja kandidata u deset najvećih gradova i izborne rezultate prema podacima dostupnima jutros u četiri ujutro.

Zagreb - dosadašnji gradonačelnik MIlan Bandić koji je završio fakultet političkih znanosti osvojio je 48,54 posto glasova, dok je njegov protukandidat Josip Kregar, dekan pravnog fakulteta osvojio 23,18 posto glasova.

Split - Privatni poduzetnik Željko Kerum koji je završio tehničku školu dobio je 40,21 posto glasova, dok je njegov protukandidat diplomirani pravnik Ranko Ostojić osvojio 34,72 posto glasova.

Rijeka - dosadašnji gradonačelnik koji ima magisterije iz oceanologije i iz medicinske genetike Vojko Obersnel pobijedio je već u prvom krugu sa 58,35 posto glasova, dok je njegova protukandidatkinja mr. Vesna Buterin koja je magistrirala na Ekonomskom fakultetu osvojila 21,77 posto.

Osijek - Diplomirani ekonomist, bankar Krešimir Bubalo osvojio je 38,71 posto glasova, a slijedi ga "magistar" prava Anto Đapić sa 22,94 posto.

Zadar - Doktor mnedicine i ravnatelj zadarske bolnice Zvonimir Vrančić pobijedio je u prvom krugu sa 55,06 posto glasova, dok je njegova protukandidatkinja pravnica Ingrid Antičević Marinović osvojila 40,65 posto.

Slavonski Brod - Liječnik Mirko Duspara pobijedio je s 50,59 posto, dok je na drugom mjestu dr.sc.Nikola Stevanović koji je doktorirao na veterinarskom fakultetu.

Velika Gorica - Dražen Barišić koji je završio defektologiju vodi s 48,48 posto, dok je drugi Tonino Picula koji ima diplomu filozofskog fakulteta s 38,11 posto.

Pula - pobjeda magistra ekonomije Borisa Miletića u prvom krugu sa 57,91 posto, dok je pravnica LOredana Štok bil druga sa 11,59 posto.

Sisak - Davorko Vidović s diplomom filozofskog fakulteta osvojio je 38,07 posto, a njegov protukandidat diplomirani pravnik Dinko Pintarić 34,45 posto.

Šibenik - Pravni fakultet ima i Nedjeljka Klarić koja je osvojila 34,73 posto, dok je njezin protukandidat liječnik Ante Županović osvojio 30,64 posto glasova.