Bivši direktor Motorole prešao u splitsku Gideon Multimediu

Bivši direktor Motorole prešao u splitsku Gideon Multimediu

Jim McGough, bivši direktor marketinga Motorole postao je član uprave splitske tvrtke Gideon Multimedia d.o.o. u kojoj će biti zadužen za širenje poslovanja na globalno tržište unutar projekta mobiEXPLORE.

Jim McGough magistrirao je na Thunderbird-u, međunarodnom studiju globalnog menadžmenta (prvi na Finacial Times listi ovih studija), te diplomirao na kalifornijskom sveučilištu Berkeley. U svojoj karijeri obavljao je više managerskih pozicija u marketingu poznatih međunarodnih korporacija kao što su Citibank, Volkswagen, te Motorola.

U Ctibanku je bio zadužen za implementaciju prvog sustava za Internet bankarstvo u SAD. Tijekom svog rada u Motoroli obavljao je funkciju direktora marketinga zaduženog za planiranje i primjenu korporativne marketinške strategije.

 „Zbog obiteljskih razloga povezan sam s Hrvatskom, i hrvatsko tržište pratim već duže vrijeme, a posebice hrvatske tvrtke koje imaju značajan potencijal za širenje na globalno tržište. Gideon Multimedia jedna je od tvrtki koju je teško ne zapaziti, a smatram da u svojoj novoj ulozi mogu značajno pridonijeti bržem i konkretnijem uspjehu projekta mobiEXPLORE, posebice na britanskom i američkom tržištu.“ izjavio je Jim McGough.

Projekt mobiEXPLORE je turistički informacijski sustav za mobitele koji je splitska tvrtka Gideon uspješno plasirala na tržište Hrvatske, Velike Britanije i Italije. Projekt je dobitnik brojnih međunarodnih i domaćih nagrada i priznanja među kojima je Zlatna kuna i Premijerova nagrada. Prošli tjedan je u SAD projekt mobiEXPLORE UK, realiziran u suradnji s Turističkom zajednicom Velike Britanije osvojio „Silver Communicator Award 2009“ za direktni marketing, koju dodjeljuje Međunarodne Akademije Vizualnih Umjetnosti (IAVA). Stručni žiri bio sastavljen je od vrhunskih marketinških stručnjaka iz korporacija kao što su: Disney, HBO, MTV i Yahoo. Zanimljivo je kako nagradne statue ručno izrađuje ista tvrtka koje izrađuje kipove za Oscar i Emmy nagrade.

U vezanim vijestima ispod članka možete pronaći naš raniji intervju s direktorom tvrtke Gideon Multimedia Vedranom Praženom.

Intervju - Vedran Pražen: Od garaže do proboja na strana tržišta

Suvlasnik i direktor splitske tvrtke Gideon multimedia Vedran Pražen u razgovoru za rep.hr ispričao je najzanimljivije dijelove svog puta od garaže do uspješnog proboja na strana tržišta i otkrio kako mu je trenutno najveći problem gdje pronaći nove zaposlenike.