Životopis.hr i Rep.hr konačno na Gemiusu

Životopis.hr i Rep.hr konačno na Gemiusu

Gemius je u listopadu mjerio posjećenost 272 portala, a među novopriključenima su i job portali Životopis.hr i Rep.hr, koji su zabilježili 47.392 odnosno 20.229 posjeta iz Hrvatske i time zauzeli 90. odnosno 154. mjesto na popisu.

Za usporedbu, tržišni lideri MojPosao.net i Posao.hr imaju 231.425 odnosno 152.573 posjetitelja i nalaze se na 17. i 28. mjestu, a MojPrviPosao.net je s 13.521 posjetiteljem na 183. mjestu. Drugi job portali još se nisu uključili na Gemius te se okvirne podaci o njihovoj posjećenosti mogu vidjeti na Alexi, prema kojoj je portal BiramKarijeru.hr trenutno jednako posjećen kao i Životopis.hr

Što se poretka na vrhu Gemiusove ljestvice tiče, najposjećeniji je Net.hr sa 796.542 posjetitelja, a slijede Index.hr, Tportal.hr koji je preskočio Forum.hr i izbio na treće mjesto, 24sata.hr, Blog.hr, Njuskalo.hr, Bloger.hr koji je došao ispred Jutarnji.hr-a i Vecernji.hr kojeg je u listopadu posjetilo 401.183 jedinstvenih posjetitelja. Za razliku od rujna kad su nakon godišnjih odmora gotovo svi portali bilježili rast posjećenosti, u listopadu dio bilježi rast, a dio pad.

Značajan rast posjećenosti u listopadu su ostvarili portali Mobil.hr (49. mjesto, 84.837 UV, 330,51 posto porasta posjećenosti), PametnaKuna.com (75. mjesto, 62.971 UV, 63,32 posto), Klik.hr (78. mjesto, 57.993 UV 76,65 posto), i Cafe.hr (160. 18.679 UV, 282,61 posto)

Na upit o uzroku tolikog rasta posjećenosti, glavni urednik portala Mobil.hr Dario Hofman pojasnio nam je kako se radi o tome da je na njihvo zahtjev došlo do objedinjavanja mjerenja posjećenosti portala www.mobil.hr s njegovim forumom cafe.mobil.hr što se do sada mjerilo odvojeno.

Koji su najposjećeniji hrvatski računalni i ekonomski portali?

Gemiusova ljestvica sve je relevantnija pri usporedbi web stranica. Pregledali smo podatke za prosinac 2008. godine i izdvojili rezultate o posjećenosti računalnih i ekonomskih web portala.

Gemiusovi rezultati za devet država sada dostupni i na internetu

Rezultati Gemius istraživanja odnedavno su dostupni na web portalu audience.com.hr, na kojem je moguće pregledavati povijesne i sadašnje podatke o posjećenosti portala u Hrvatskoj i još osam istočnoeuropskih država.

Najposjećeniji hrvatski siteovi: Adplanner vs. Gemius

Jesu li najposjećeniji siteovi u Hrvatskoj prema Gemiusovoj ljestvici isti kao i oni u ljestvici Googleovog servisa Adplanner? Provjerite u našoj tablici 20 najposjećenijih hrvatskih siteova na čijem vrhu se nalazi Facebook sa 1,2 milijuna jedinstvenih posjetitelja.

Koje web stranice bilježe najviši rast posjeta u svibnju?

Gemiusovo istraživanje za svibanj poslužilo nam je kao temelj kako bismo saznali koje hrvatske web stranice su zabilježile najviši postotni rast posjećenosti u tom mjesecu.

Gemius: 24sata.hr prvi put izbio na treće mjesto

Gemius istraživanje koje prikazuje rezultate i posjećenosti web stranica u deset država uključujući Hrvatsku objavilo je ovih dana podatke za lipanj 2009. godine.

T-portal se vratio na Gemius

T-portal se vratio na Gemiusovu ljestvicu, te prema podacima o posjećenosti za srpanj ove godine zauzima tek četvrto mjesto - iza Net.hr-a, Index.hr-a i Forum.hr-a, dok mu je za petama 24sata.hr koji je s trećeg mjesta skliznuo na peto.

Gemius u kolovozu: Gorila.hr popeo se za 15 mjesta

Skok EPH-ovog portala Gorila.hr sa 37. na 22. mjesto najveća je promjena u vrhu Gemiusove ljestvice posjećenosti hrvatskih portala u kolovozu.

Rep.hr od listopada na Gemiusu

Portal rep.hr priključio se na Gemius, te prve rezultate o posjećenosti portala u listopadu očekujemo kad u drugoj polovici studenog budu prikazani rezultati za Gemius.

Gemius u rujnu: Cesarica.net i budi.in udvostručili posjećenost

Povećanje posjećenosti veće od 30 posto u odnosu na ljetni kolovoz zabilježila su čak 32 portala na Gemiusovoj ljestvici na kojoj se u rujnu našlo 265 hrvatskih portala.