Web stranice predsjedničkih kandidata

Nadmetanje budućih predsjedničkih kandidata sve je primjetnije, što nas je motiviralo da pogledamo koji od kandidata su već zastupljeni i na internetu.

Abecednim redom donosimo popis web stranica najavljenih predsjedničkih kanadidata, uz zaključak kako se slažemo s mišljenjem Bugova novinara Dragana Petrica kako niti jedan kandidat nije iskoristio Internet u punoj mjeri.



Milan Bandić - milanbandic.net
Iako nije jasno hoće li ući u predsjedničku kampanju, gradonačelnik Milan Bandić već duže vremena ima svoju web stranicu koja se redovito ažurira informacijama o njegovim gradonačelnikovim potezima. Začuđuje loša kvaliteta fotografija u galeriji, ali je zato tu mnoštvo sadržaja među kojima čak i kulinarski recepti.

Andrija Hebrang - u planu
HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang trenutno je bez web stranice, a iz HDZ-a su nam poručili kako su zakupili neke domene ali se još nisu odlučili koju će koristiti.

Ivo Josipović - u planu
SDP-ov kandidat Ivo Josipović započeo je s kampanjom na Facebooku, dok će službena web stranica Josipovic.net biti pokrenuta za nekoliko dana. Zanimljivo je da je osim navedene domene već duže registrirana i domena ivojosipovic.com na kojoj je stoji obavijest "u radu", no nije sasvim jasno stoji li Josipović ili SDp i iza te domene.



Josip Jurčević - Josip-Jurcevic.net
Jedan od manje poznatih kandidata Josip Jurčević shvatio je kako je web šansa da dopre do svojih glasača, te već neko vrijeme ima svoju web stranicu.

Damir Kajin - nema
U IDS-u su rekli kako Damir Kajin svu komunikaciju obavlja putem web stranica stranke, a na pitanje stoje li oni iza registracije domene damirkajin.com koja se vodi na ime Josipa Bolković, odgovorili su negativno.

Bore Karaga - nema
Kontroverzni kandidat Bore Karaga po svemu sudeći trenutno nema svoju web stranicu.

Denis Latin - nema
Mnogima nije jasno je li najava kandidature ovog poznatog HRT-ovog novinara i voditelja bila šala, no nedavna najava ukidanja njegove tv emisije zbog kandidature ide u prilog onima koji Latinovu kandidaturu doživljavaju ozbiljnom.



Boris Mikšić - www.borismiksic.net
Boris Mikšić svoju web stranicu redovito održava još od prošlih izbora, objavljujući sve što smatra važnim za kampanju.



Dragan Primorac - draganprimorac.com
Paralelno s najavom kandidature bivšeg ministra znanosti, obrazovanja i sporta, pojavila se i njegova web stranica, koja uz laganu dozu narcisoidnosti obiluje Primorčevim fotografijama i drugim sadržajima koji ga prikazuju u najboljem svjetlu.

Vesna Pusić - u planu
Iz HNS-a su nam poručili kako će Vesna Pusić imati web stranicu, ali još ne znaju na kojoj domeni.

Marijan Skroza - nema
Mladi Šibenčanin još uvijek nema svoju web stranicu.



Vesna Škare Ožbolt - vesna.com.hr
Predsjednička kandidatkinja Škare Ožbolt spada u mali broj političara koji izvrsno razumiju medije, a i Internet, te svoju moderno uređenu web stranicu ima već duže vrijeme. Svi linkovi u trenutku naše posjete stranici nisu bili funkcionalni, no moguće da je to zbog natpisa kako se stranica uređuje. Škare-Ožbolt je i među rijetkim političarima koji vode blog i izvan svoje kampanje.



Miroslav Tuđman - Miroslav-Tudjman.com
Sin bivšeg predsjednika već dulje vremena vodi kampanju na Facebooku i na svojoj web stranici koja obiluje različitim sadržajima.



Nadan Vidošević - NadanVidosevic.com
Predsjednik HGK Nadan Vidošević najavom kandidature predstavio je i svoju web stranicu, a naslućuje se da mu je za web angažirao PR stručnjaka Krešimira Macana koji to u medijima još nije potvrdio.



Božidar Vukasović - BozidarVukasovic.eu
Zastupnik oštećenika Ljubljanske banke jedini je koji je odabrao .eu domenu za svoje predstavljanje.