Slovenski prevarant stranicom molbaonline.com zarađuje na naivnima

Slovenski prevarant Jernej Čehovin pokrenuo je stranicu molbaonline.com na hrvatskom jeziku na kojoj prodaje savjete za pisanje molbi za posao.

Čehovin tvrdi kako se poslodavci neće moći oduprijeti molbama koje su napisane na način na koji je on dobio posao iz snova, iako se radi o posve običnim savjetima koje možete pronaći bilo gdje na Internetu i ne jamče nikakav uspjeh kod poslodavaca. Štoviše, sasvim je sigurno da se nakon njegovih savjeta neće dogoditi da će "vas poslodavci jednostavno moliti da se zaposlite kod njih."



Zanimljivo je da na svojoj web stranici Čehovin navodi i pisma svjedočanstava ljudi koji su zadovoljni savjetima koji su dobili od njega, no ne može nam promaknuti detalj da pismo Dragana Frlana iz Rijeke započinje riječima "Poručujem ti", što je tipična slovenska konstrukcija, iz čega se može naslutiti tko je zapravo sastavio njegovo pismo podrške.

Sudeći po slovenskim Internet forumima, ovo nije prva navlakuša koju je Čehovin pokrenuo, no čini se da je prva u Hrvatskoj, s obzirom da u Sloveniji sve više gubi kredibilitet, što se može vidjeti i po komentarima na forumima.