Carnetov Webfestival 2009. bavi se web pristupačnošću

Carnetov Webfestival koji će se ove godine održati po 10. put, ove godine bavi se web pristupačnošću, odnosno prilagođavanju web sadržaja korisnicima s posebnim potrebama.

Cilj festivala ove godine je potaknuti autore web stranica, a posebno onih javnih i obrazovnih ustanova, na prilagodbu stranica, te pohvaliti i nagraditi autore koji su stranice prilagodile potrebama korisnika s invaliditetom.

Prijave na natjecanje traju do 2. listopada 2009. godine, a webove će ocjenjivati stručni ocjenivački sud koji čine Danijela Babić (ZaMirNET), Janko Ehrlich Zdvorak (Hrvatska udruga paraplegičara i tetraplegičara), Tomislav Juzbašić (Hrvatski savez slijepih), Prof.dr.sc. Lelia Kiš-Glavaš (Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet i Povjerenstvo za studente s invaliditetom na Sveučilištu u Zagrebu), Dalibor Kirhmajer (CARNet) i Nikola Rundek (Hrvatska udruga gluhoslijepih osoba "Dodir").

Više o tome kako prilagoditi web stranice potrebama korisnika s invaliditetom, pronađite ovdje.

Ovaj festival treba razlikovati od srbijanskog festivala sličnog imena Web Fest 2009. o kojem više možete pročitati u vezanim vijestima.

Web fest 2009 okuplja najuspješnije regionalne web projekte

Festival Web fest 2009 prvi je regionalni festival za izbor najboljih web projekata, a prijave web stranica traju do 1. studenog.