Održana QED konferencija na Lošinju, ovogodišnja tema - povjerenje

Održana QED konferencija na Lošinju, ovogodišnja tema - povjerenje

Trinaesta QED konferencija u organizaciji tvrtke CROZ započela je prekjučer na Malom Lošinju.

Kao i prethodnih godina, QED istražuje teme koje povezuju IT i poslovanje, a ovogodišnja tema konferencije je povjerenje. Kroz tri dana više od 250 domaćih i inozemnih sudionika raspravljalo je o povjerenju u nove metodologije, pristupe i tehnologije, ali i o izgradnji povjerenja unutar timova i organizacija te među partnerima. 

Glavni predavač na ovogodišnjem QED-u bio je Sam Newman, vodeći stručnjak u polju mikoservisne arhitekture koji će sudionicima razjasniti zbrku u svijetu serverless tehnologije. Povjerenje je i temelj svake zdrave agilne organizacije o čemu su tijekom konferencije govorili CROZ-ovi agile coachevi Davor Čengija, Ivan Krnić i Krešimir Musa. DevOps i Cloud Native nisu samo buzzwordi nego pristupi koji postaju standard u IT industriji, a kako to izgleda u praksi otkrit će Pini Reznik, direktor i glavni arhitekt tvrtke Container Solutions.

Posebnost konferencije je i interaktivnost jer je osim predavanja donijela čak pet panel rasprava i četiri radionice na kojima sudionici mogu svojim rukama provjeriti koncepte o kojima su slušali na predavanjima. Možemo li vjerovati Facebooku, Googleu, podatcima kojima raspolažemo, kako graditi povjerenje u doba tranzicije, mogu li IT i privatnost funkcionirati u duetu i kako upravljati povjerenjem; teme su panel rasprava o kojima su razgovarali stručnjaci iz različitih poslovnih domena.

CROZ je na konferenciji ugostio partnere iz SAD-a, Njemačke, Danske, Nizozemske i Velike Britanije te korisnike iz Slovenije, Mađarske, Austrije i Švicarske. Predstavnici više od 40 tvrtki iz različitih sektora i zemalja koji sudjeluju na ovogodišnjem QED-u upoznali su kolege koji se susreću sa sličnim izazovima i problemima, učiti jedni od drugih i međusobno dijeliti poslovna iskustva.

„Posebno nas veseli povjerenje koje smo kroz godine izgradili s našim domaćim i europskim korisnicima i partnerima. CROZ je pri tome postao europska tvrtka sa sjedištem u Zagrebu u što se možete uvjeriti ovih dana na Malom Lošinju. Istovremeno, ovo je poruka mladim hrvatskim stručnjacima i informatičkoj zajednici da ne trebaju odlaziti u Europu u potrazi za izazovnim projektima jer europske projekte mogu raditi ovdje u Hrvatskoj.“ - rekao je Vjekoslav Jadrešić, predsjednik Uprave CROZ-a na otvaranju konferencije.