HR Summit krajem svibnja u Splitu

HR Summit krajem svibnja u Splitu

Dvodnevni HR Summit u organizaciji portala posao.hr održat će se 29. i 30. svibnja 2009. u Le Meridien Lav hotelu u Splitu (Podstrana), a ovogodišnja tema bit će Organizacijske kulture s naglaskom na upravljanje promjenama.

Temeljni je cilj ovogodišnjeg 2. Regionalnog HR Summita potaknuti HR stručnjake na promišljanje o vlastitoj ulozi i utjecaju na proučavanje i oblikovanje temeljnih vrijednosti kompanije, odnosno organizacijske kulture. Organizacijska kultura je naučeni odgovor organizacije na pitanje opstanka u vanjskom okruženju i pitanje unutarnjeg povezivanja. Područje upravljanja ljudskim resursima općenito se odnosi na načine na koje postupamo s ljudima u organizaciji: kako ih ondje biramo i zapošljavamo, razvijamo i zadržavamo. Upravljanje ljudskim resursima neposredno je pod utjecajem organizacijske kulture. Ona je, pak, pod utjecajem kulture šireg socijalnog konteksta u kojem poduzeće djeluje.

Polazeći od navedenog međuodnosa društvenih i organizacijskih vrijednosti te prakse upravljanja ljudskim resursima namjera je ovog Summita da: raspravi o razlici između proklamiranih i stvarnih (društvenih i organizacijskih) vrijednosti, preispita uloga HR stručnjaka u stvaranju i provedbi organizacijskih promjena kroz uvođenje novih procesa i sustava upravljanja ljudskim resursima i raspravi o primjerima dobre prakse u analizi i uvođenju promjena organizacijske kulture.