Dodijeljeno 10.000 stipendija Erasmus Mundus

Europska komisija je upravo dodijelila 10,000 novih stipendija koje će se financirati iz programa Erasmus Mundus za akademsku godinu 2009-2010. 

Dan nakon Sanaderove ostavke Crobex pao još 2,02 posto

Dan nakon Sanaderove ostavke Crobex pao još 2,02 posto | Financije | rep.hr

Crobex je nastavio jučerašnji pad te je do zatvaranja Burze izgubio na vrijednosti 2,02 posto završivši na 1763,80 bodova.

Filip Višić prelazi u Adlink Media Croatia

Marketing menadžer Filip Višić poznat prvenstveno po suvlasništvu u nekoliko web portala, ovih dana iz Allianz Directa prelazi na novu poziciju u tvrtki AdLINK Media Croatia.

Završen projekt implementacije poslovnog rješenja Imperios u tvrtku Ecos trgovina d.o.o.

Ecos trgovina d.o.o. i Omega software završili su projekt implementacije poslovnog rješenja Imperios u Ecos trgovinu te dvije sestrinske tvrtke Ecos Yachting i Temo. 

MojPosao.net traži premijera

MojPosao.net traži premijera | Zabava i odmor | rep.hr

Duhoviti oglas za radno mjesto premijera objavljen je jučer na web stranicama portala Moj.posao-net, a nije sasvim jasno je li objavljen uz suglasnost portala kako bi besplatno privukao dodatnu pozornost medija ili se radi o neprimjećenoj podvali.

Facebook poboljšava privatne postavke

Facebook trenutno testira nove kontrole zahvaljujući kojima će biti moguće postaviti postavke privatnosti za svaku pojedinu fotografiju ili objavljeni tekst na stranici, piše New York Times.

Potonuće Crobexa zbog odlaska Sanadera ipak ublaženo

Potonuće Crobexa zbog odlaska Sanadera ipak ublaženo | Financije | rep.hr

Potonuće Crobexa izazvano današnjom ostavkom premijera Sanadera do kraja dana nešto je ublaženo, tako da je Crobex dan završio na 1821,81 boda odnosno 3,93 posto nižoj vrijednosti nego jučer.

Sanader osim portala ruši i Burzu

Sanader osim portala ruši i Burzu | Financije | rep.hr

Sanaderov odlazak s mjesta premijera službeno objavljen danas u 14 sati doveo je do naglog pada na Burzi koji je započeo u 13:10, oko 14:30 dosegnuo je gotovo sedam posto a nakon toga je uslijedio blagi oporavak.. Crobex je u 13:25 bilježio pad od 4,43 posto na 1812,26 bodova, a u 14:25 pad od 6,72 posto na 1768,95 bodova.

Nagađanja o Sanaderovom napuštanju Vlade srušila vodeće portale

Nagađanja o Sanaderovom  napuštanju Vlade srušila vodeće portale | Internet | rep.hr

Nagađanje kako će premijer Ivo Sanader na današnjoj pressici zakazanoj za 14 sati obznaniti kako napušta mjesto premijera i mjesto predsjednika HDZ-a srušile su portal Jutarnji.hr koji je prvi objavio tu informaciju, a potom i neke druge vodeće portale poput Indexa i Business.hr-a.

Hanfa i HGK 3. srpnja organiziraju savjetovanje

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga - Hanfa i Hrvatska gospodarska komora - HGK 3. srpnja organiziraju u vijećnici HGK u Zagrebu (Rooseveltov trg 2 u 9 sati) organiziraju savjetovanje s predstavnicima Udruženja za poslovanje i posredovanje na financijskim tržištima.