Sagena

Zagrebačka tvrtka Sagena osnovana je 1992. godine, ima 14 zaposlenih i bavi se razvojem vlastitih rješenja, uslugama i zastupstvom McAfeeja i drugih tvrtki.

Web stranica: Sagena.hr

Godina osnutka:  1992.
Lokacija tvrtke:  Jakova Gotovca 1, Zagreb
Broj zaposlenih: 14 (2013.)
Uprava tvrtke:  Dubravka Turčinović i Miroslav Bohm
 
Glavni odjeli tvrtke:
IT Security tim
Razvojni tim
Glavna djelatnost tvrtke: 
Zastupstvo (McAfee, Spirent Communications, Fox-IT, ISIS Papyrus, Grandstream) 
Razvoj vlastitih rješenja (Digital signage i redomati: Inform AsYouWish, Invite AsYouWish)
Usluge (konzultantske usluge, edukacija, implementacija, podrška)
Tehnologije koje se koriste:  HTML, CSS, Javascript, PHP, Python, SQL
Usluge koje se pružaju: 
Digital Signage konzultacije: 
Konzultantske usluge u svim fazama implementacije i eksploatacije sustava digitalnog oglašavanja i informiranja (digital signage). Usluga savjetovanja uključuje savjetovanje u fazi dizajna interijera o položaju i broju ekrana te savjetovanje vezano uz sadržaj i način na koji se isti objavljuje ovisno o poruci i ciljanoj skupini do koje se želi doprijeti.
Usluge savjetovanja pri usklađivanju informacijskih sustava poslovanju, što podrazumijeva detaljnu reviziju postojećih sustava te savjetovanjem o prilagodbi postojećih informacijskih sustava ali i potencijalnom izbacivanju ili pak uvođenju nekog sustava.
Naši stručnjaci s višegodišnjim iskustvom u IT zaštiti nude planiranje, implementaciju i podršku za sve McAfee proizvode.
Procjena ranjivosti mreže: Naši konzultanti imaju alate i znanje da procijene ranjivost vaše interne mreže. Identificirat će i testirati svaki uređaj na mreži, otvoreni port i servis.
Primjer obavljenih poslova:
Sustav AsYouWish:
Sustav informiranja sudionika konferencija za hotel Histira u Puli sa centralnim mjestom za prikaz informacija, totem LCD uređajima u hodnicima te ugrađenim ekranima na ulazu u dvorane. Sustav prikazuje servisne informacije te  informacije o predavanjima i predavačima te raspored predavanja. 
Implementacija platforme za prikaz twitter poruka u realnom vremenu na festivalu Terraneo 2012.
Sustav pozivanja pacijenata u ordinacije Kliničkog Bolničkog centra Zagreb. Sustav je integriran sa bolničkim informacijskim sustavom.
McAfee security:  najveća svjetska kompanija posvećena isključivo informatičkoj sigurnosti razvila je širok portfolio zaštitnih rješenja, od potpune zaštite klijentovih računala i poslužitelja, gateway rješenja, mrežnih IPS sustava, preko zaštite podataka enkripcijom i kontrolom izlaza podataka pa sve do rješenja za nadzor ažuriranosti softvera. U Hrvatskoj je velik broj korisnika, od banaka, preko osiguravajućih društava, državnih institucija do proizvođača i ugostiteljskih objekata, odabrao McAfee proizvode. Reference: http://www.sagena.hr/o-nama/reference
 
ZAPOŠLJAVANJE:
Profil ljudi koje tvrtka zapošljava: 
- sistem inženjeri
- razvojni inženjeri
- prodavači
Kako izgleda procedura zapošljavanja: 
Kada se javi potreba za novim djelatnikom najčešće objavimo oglas na portalu moj posao, rep.hr, te objavimo potrebu za novim zaposlenikom  na web stranicama i društvenim mrežama tvrtke.

Što su profili tvrtki

Profili tvrtke nova su plaćena usluga na rep.hr-u kojom se tvrtka može predstaviti prvenstveno kako bi zainteresirani zaposlenici mogli doznati više o tvrtki prije nego se jave na natječaje za posao, ali i za sve druge oblike informiranja i prezentiranja tvrtke u IT & web zajednici koja prati portal.

Profili tvrtki rade se prema želji tvrtke, a predložene cjeline su osnovne informacije o tvrtki, informacije o proceduri zapošljavanja, te pitanjima o uvjetima rada programera i uvjetima rada općenito. Logotipi tvrtki koji vode na profile uskoro će biti istaknuti na naslovnici portala.

Tvrtke koje naruče godišnju objavu profila u paketu će dobiti i besplatnu objavu istaknutih oglasa na portalu.

Svi prijedlozi čitatelja o tome čime proširiti profile, kao i upite tvrtki o izradi profila mogu se poslati na mail info AT rep.hr. Profili će uskoro biti trajno istaknuti na naslovnici portala.