PRESS - Predstavljanje priručnika micro:bit - Zagreb

17.11.2018 u 12:00
PRESS - Predstavljanje priručnika micro:bit - Zagreb

Predstavljanje priručnika micro:bit i digitalnih udžbenika kroz platformu mozaBook održat će se 17.11.2018. godine na štandu 2D paviljona 5 na Inteliberu.

Izdavačka kuća ALFA poziva novinare na predstavljanje priručnika autora Tomislava Pandurića micro:bit. Priručnik će biti predstavljen kroz cjelovitu obrazovnu platformu mozaBook razvojne tvrtke Mozaik Education, sustav koji omogućuje učenje daleko izvan korica bilo kojega udžbenika.

Korištenjem platforme mozaBook, Alfa spaja tradiciju najveće stručnosti s najnovijim svjetskim tehnologijama. Atraktivne 3D-scene prikazuju fenomene detaljno i interaktivno te pozornost učenika stavljaju na sadržaj i smisao, dinamički prikazujući i simulirajući prirodne i društvene procese.
Kako funkcionira četverotaktni motor? Kako je tekla bitka kod Termopila? Kako čujemo? Uz digitalne sadržaje Alfinih novih udžbenika, svako će dijete doživjeti svoj “Aha!” trenutak, a učitelj će na nastavnom satu imati alat kojim postiže sve što osmisli.

Alfini su udžbenici nove generacije u svom tiskanom izdanju lakši, a u digitalnom prošireni, atraktivniji i interaktivni. Kombinacija tiskane i digitalne inačice udžbenika u dosljednoj prezentaciji osiguravaju da se učenik nikada ne izgubi u moru sadržaja, već da u njega smiono uroni i istražuje. Nakon dvije godine testiranja i prilagodbe, Alfa je prevela platformu na hrvatski jezik i pripremila mnoštvo lokaliziranih sadržaja koji su prilagođeni hrvatskim obrazovnim programima.

Lokacija: Zagrebački velesajam - paviljon 5